Ma 2021 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Elfelejtette a legfontosabbat az Orbánt támadó volt Soros-egyetemista

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Soros állítólag patinás egyeteme több rangsorban is a lista végén kullog.

„Magyarország hajdanán demokrácia volt, most meg ’Orbánokrácia’„. Egy halált megvető bátorsággal intézményét, a Soros-egyemet védő, ott mesterfokozaton tanuló diák írt cikket a fenti címmel az ]]>euractiv.com]]> brüsszeli szakportálra.

A 23 éves bolgár Daniel Penev újságíró, és tagja az Európai Újságírók Szövetségének. Penev a Nádor utcában nemzetközi kapcsolatokat tanul. Emlékeztetőül: ez az az egyetem, amelyen olyan vehemens, összeesküvés-elméleteket gyártó pártpolitikusok tanítanak, mint a MOMA-vezér Bokros Lajos, aki a tényeket elegánsan mellőzve jelentette ki, hogy Orbán Viktor Putyin orosz elnök parancsára akarja bezárni egyetemét.

Hogy ez intézmény viszont saját maga ad teret összeesküvés-elméleteknek, azon ne csodálkozzunk, hiszen a Times Higher Education egyetemi világrangsorban egyetlen elérhető telefonszámként nem önmagáét, hanem az Olaszországban lévő, I. Napóleon francia császár által alapított patinás egyetem, a Scuola Normale Superiore de Pisáét adja meg.

Azt viszont nem tudni, miként adta volna meg elérhetőségi telefonszámát alapítója, George Soros egyenességét hűen visszatükröző eme tanintézet a másik két nemzetközi világrangsoron, a QS-en és a sanghajin, ugyanis ott sem az első 900-ban, sem az utóbbi legjobb ötszázában nem szerepel, ellentétben több magyar egyetemmel.

Fájdalmunkra az egyetem diákjai is látható bajban vannak a legalapvetőbb ismeretekkel is, mint az angol nyelv helyes használata.

Ugyanis ezen tábla alatt vonultak fel tüntetni a kormány ellen, megesküdve a társadalmi nemek tanításának utolsó csepp vérükkel történő védelmezésére: „We saving the gender studies”, a nyelvtanilag kötelező „We are saving…” helyett.

Szingapúrban nem értették a kérdést

Penev ilyen belemenős lendülettel kezdi cikkét: „Ha a demokrácia a hidegháború végét követő első két évtized divatos frázisa, akkor a mai az illiberális demokráciáé. A közhelyes okoskodás szerint az ilyenfajta kétes minősítés miatt Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan és a hozzájuk hasonlók átgondolnák politikájukat, és ideális esetben visszatérnének a normalitáshoz, azaz a liberális demokráciához. Sajnos ezen várakozások nem csak hiábavalóknak, de rendkívül veszélyeseknek is bizonyultak, mivel lehetővé tették a könyörtelen populistáknak, hogy kihasználják a rendszert saját előnyükre.”

Ilyen bevezető után a cikk szerzőjének újságíró kollégája mit tehet mást, mint felhívja a Times említett rangsorán a CEU-nál több száz hellyel előkelőbb, 12-ik helyre rangsorolt Szingapúri Nemzeti Egyetemet, hogy megkérdezze, annak diákjai mikor tüntettek ott utoljára a városállamra már születése óta ránehezedő autokrata illiberalitás ellen. A telefont felemelő a demonstrációkra vonatkozó kérdést nem is értette, de angolsága hibátlan volt.

Penev ezután leírja a magyar kormány kontra CEU vitát, az utóbbi szemszögéből semmiféle kritikával sem illetve, majd Orbán Viktorra térve ecseteli, hogy Putyint tartva ikonjának, nekiment a civil szervezeteknek, azokat „külföldi ügynököknek” tartva. Mint a CEU bejegyzett helyén, az Egyesült Államokban 1938 óta. Törvényileg.

Majd jönnek a kötelező toposzok a demokrácia, a szólásszabadság, stb. hiányáról.

Azonban ezzel együtt sem jósolhatunk túl nagy jövőt Daniel Penevnek.

Ugyanis cikkéből kihagyott egy szintén kötelező toposzt, amit saját karrierjét szem előtt tartva botorul tett. A „történelem legsötétebb korszakának” felemlítését.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Politika (1578) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Heti lámpás (254) Irodalmi kávéház (505) Tereb (140) Sport (729) Jobbegyenes (2008) Életmód (1) Autómánia (61) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Vetítő (37) Mondom a magamét (5229) Belföld (6) Történelem (14) Mozi világ (440) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>