Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
9b376bd0d8c244e553dfc8f1c076c972.jpg

Antidogma - A monetáris világháború

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A háborús napirendet, ahogy az amerikaiak mondják, mindenekelőtt a gazdasági és még inkább a monetáris háború határozza meg, amely árnyékként követi a globális rendszer csődjét.

A rendszer azért jutott csődbe, mert zsigerileg perverz, ugyanis hazugságon és adósságon alapul, másként mondva uzsorán és virtuális javak létrehozásán, amelyek csak az informatikai programokban léteznek.

Ezek minden másodpercben orbitális mennyiségű képzeletbeli pénzt állítanak elő és mozgatnak, amely azonban a megérkezéskor nagyon is valóságos hatalommá változik azok kezében, akik birtokolják.

A rendszer-mátrix „virtuális” valósága: évente 700 ezer milliárd dollár cirkulál a nagy pénzügyi központok telekommunikációs és informatikai csőhálózatában, majdnem hússzor annyi, mint a reálgazdaság évi 40 ezer milliárdja.

1971 és a dollár aranyra való átválthatóságának a megszüntetése óta a vágtató pénzügyi deregulációval és a lebegő átváltási árfolyamokkal az Egyesült Államok a saját kizárólagos hasznát szolgáló, „méretre szabott” monetáris rendszert élvezett, amely ha nem egy olyan államé lenne, amelyet a neoliberális fetisizmusra térített elitek konszenzusa támogat, akkor egy bűnszervezeté is lehetne. Ma a pénzhamisítóvá átvedlett USA elárasztja a világot dollárral, amelynek egyedüli értékét a papír képezi, amelyre nyomtatták. Pénzügyi intézményei az államkincstár áldásával, sőt cinkosságával korrumpálták az országok, különösen a harmadik-világiasult Európa vezetőit, hogy adósítsák el országaikat, zálogba adva nemzeti javakat, amelyek igazgatására „demokratikus” felhatalmazást kaptak – ez a Goldman Sachs által felállított csapda, amelybe elsőként (de nyilván nem egyetlenként) Görögország is beleesett.

A kémkedés és felforgató háború központi ügynöksége, más néven CIA, a maga részéről „párhuzamos” pénzt (valódi hamis dollárt) gyárt, hogy finanszírozza céljait a kriminális gazdaság (drogok, fegyverek, aktív korrupció stb.) homályában. Ugyanakkor az amerikai szövetségi állam korlátlanul nyomat kincstárjegyeket, amelyeket azután önmaga vásárol fel.

Hosszú azoknak a gonosztetteknek a listája, amelyet a világ legobszcénebb országa követ el mind a mai napig, amely egyúttal a legprűdebb is – kivéve katari és szaúd-arábiai vahabita szövetségeseit vagy al-kaidista, dzsihádista és szalafista ügynökeit, akik Afganisztántól kezdve Bosznián, Koszovón, Irakon, Libanonon, Szudánon, Líbián át Szíriáig fanatikus hévvel szolgálták a brooklyni alvilág Amerikájának sötét szándékait a „világuralom” nagy sakktábláján.

Kell még egyáltalán emlékeztetni a gazdasági statisztikák meghamisítására, ami az USA-t, a demokratikus értékek önjelölt példaképét az ex-Szovjetunió riválisává teszi, ahol gyakorlatilag az összes közzétett gazdasági mutató hamis volt? Így az amerikai GDP valójában 35 százalékkal alacsonyabb a hivatalos adatnál. Egyébként a kínaiak a becsléseikben és prognózisaikban egyenesen a felével amputált amerikai GDP-t használják! Ez nagyjából azt jelenti, hogy az Egyesült Államok adóssága eléri a valóságos GDP-je 200 százalékát.

Ugyanez a helyzet az amerikai bankokkal és pénzintézetekkel, amelyek mérlegeit legtöbbször az öt „brancsbeli” minősítő ügynökség hamisítja meg.

A 2008-as összeomlás, a kockázati (subprime) jelzáloghitel-válság idején egyértelműen kilógott a lóláb, hiszen a Lehman Brothers bankház mellett az ingatlanpiac két legjobbnak minősített hitelintézete, a Freddie Mac és a Fannie Mae is rövid úton a fűbe harapott. De korábban már az Enron-ügy is eklatánsan bizonyította a szívességi értékelések gyakorlatát.

Tegyük hozzá, hogy az USA-ban 1988 óta az úgynevezett Pénzpiaci Munkacsoport (Working Group on Financial Market) orientálja, vagyis lényegében manipulálja a tőzsdét egy magánbank-konzorcium (a Fed) iránymutatásai szerint, amely igyekszik önmagát egyfajta „jótékonysági” szervezetnek beállítani, és bármennyire paradox, egyelőre sikerül is neki. Ugyanígy manipulálják az arany, az ezüst és a nemesfémek árfolyamát az 1999-ben megkötött Washingtoni Aranyegyezménnyel. Ennek értelmében minden évben 19, főleg európai központi bank jelentős mennyiségű aranyat bocsát eladásra, ahogyan az ipari és mezőgazdasági nyersanyagok árfolyamát is különböző spekulatív módszerekkel befolyásolják.

Mindezeknek a manipulációknak az a könnyedén felfedezhető céljuk, hogy a be nem avatottak számára az USA és pénze által uralt pénzügyi rendszer szilárdságát sugallják. Valójában azonban egy kartonpapírból készült Patyomkin-faluról van szó, amelynek az előrelátható összeomlása mindenkit magával fog rántani.

A 2008 novemberében megtartott G20-as csúcson Kína a feltörekvő országok zászlóvivőjeként állást foglalt a jelenlegi rendszer ellen, a szó szoros és átvitt értelmében is devalválódott amerikai dollár mint referenciavaluta helyett egy stratégiai nyersanyagokat (arany, ezüst, kőolaj stb.) tartalmazó kosarat ajánlva nemzetközi bizalmi értékmérőként. 2011 elején a kínai devizatartalékok megközelítették a 2850 milliárd dollárt, ami kellő súlyt ad Peking javaslatainak. Kína egyébként azzal is ellensúlyozza a Fed és az aranykartellhez csatlakozó központi bankok politikáját, hogy évente tízszer annyi aranyat vásárol fel, mint amennyit a nyugati bankok a piacra dobnak, miközben megtilt minden arany- és ezüstexportot.

Ma a szemben álló táborok élesen kettéválnak: az Egyesült Államok, Izrael, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és az Arab Liga alkot egy többé-kevésbé összeforrt érdekkoalíciót a Szíriával és Libanonnal szövetséges és többé-kevésbé Kína és Oroszország által támogatott Irán ellen. A pénzügyi hatalom azonban semmiképpen sem a rendszer ultima ratiója.

Végeredményben a szociobiológiai háború dönt el mindent, amelynek a pénz és hatalma csak az egyik kifejeződési formája. Nyílt konfliktus híján a nyersanyagokért folytatott versengés, árfolyamaik manipulálása, a dollár egyre elviselhetetlenebb diktatúrája lassanként megváltoztatja az egyensúlyt, és nem a hanyatló Nyugat javára, mert a háborúk megnyerhetők, de ugyanakkor megkondíthatják a hatalom lélekharangját.

USrael esetében is ez fog történni.

Gazdag István - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (252) Életmód (1) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (1972) Nagyvilág (1454) Történelem (14) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Tereb (140) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Politika (1576) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Mondom a magamét (5137) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>