Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
b26fe736c7b9ed5f4c7681eefbeca9be.jpg

Szeret? Nem szeret

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sem a mozgósítási lista, sem a személyes meggyőzés, sem a fókuszcsoport, sem a választási hókuszpókusz nem segített, mert nem a stratégiával van baj, hanem a lélekkel. A Fidesz iránti szerelem kihűlt.

Orbán Viktort még szeretik, de már őt sem úgy, mint régen. Ma nem lehetne békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának a Jobbikhoz, vagy otthon maradnának. Sümegen 300 ember „békemenetelt”… A társadalom, magasztos szóval a nemzet ugyanis pontosan úgy viselkedik, mint egy ember. Tud szeretni, tud lelkesedni, ha kell lángolni, sőt meghalni akár, de tud csalódni is. És most csalódott.

Nem az iránnyal elégedetlen. A teljesítményt értékeli. A stílussal van baja. Legfőképp a figyelemmel. Nem leváltani akarja a kormányt, hanem vissza akarja kapni régi kedves Fideszét, aki mellett nyolc éven át hűségesen kitartott s akit 2010-ben olyan magasba emelt, mint még senkit sehol, soha. Akit 2014-ben ismét magasba emelt, s aki ezt követően úgy elfelejtette őt, mintha mindez meg sem történt volna. Nem azért szavazott most a Jobbikra, mert a radikálisok szellemi teljesítményét – ha van olyan – értékeli, hanem mert abba az illúzióba kapaszkodik, hogy a mai Jobbik olyan, amilyennek a Fideszt látta volt, amikor együtt álmodtak szebb jövőt.

Ha a tapolcai választás kormánykritika lett volna, akkor a baloldal erősödik, de az erőtlen maradt. A két jobboldali párt durván 35-35 százaléka alig több, mint a 2010-es kétharmados forradalom támogatottsága. A tábor megmaradt, de megfeleződött. Vannak a még mindig hűségesek és vannak a már csalódottak.

Ez érzelmi kérdés. Hidegagyú társadalomtechnikusok, akik csak számokban és trükkökben tudnak gondolkodni, soha nem lesznek képesek megérteni, hogy micsoda hatalmas erő, micsoda mérhetetlen érték a szeretet, csak amikor valamiért elvész, és nem lehet semmi jót kieszelni a pótlására. A szeretet ugyanis történelmi kategória. Lelki magasság és mélység kell a felfogásához. Horn Gyulát szerették az emberek a pufajkás múltja ellenére, mert olyan gyarló, esetlen volt, mint a legtöbben a kádárkorból jövet. A szeretet ugyanis képes megbocsátani. Medgyessy Pétert is szerették, mert bármilyen elegánsan alakította a selyemfiút, érezték benne az esendőséget. Ő is csak olyan volt, mint bármelyikünk. Gyurcsányt utálták az első perctől fogva, és utálják ma is.

Orbánt már 1990-ben megszerették, de 1998-ban hódította meg az ország szívét. Ő volt a mesebeli legkisebb fiú, aki elnyerte a királylány kezét és vele a fele királyságot. Aztán a királyság másik felét 2010-ben az emberek közfelkiáltással adták neki. És azt várták, hogy ez a szoros érzelmi kapcsolat, ez megmarad. Eleinte meg is volt, de 2014 után eltűnt valahogy. Jöttek helyette újhullámos ficsúrok lehetetlenül szűk nadrágokban és zakókban, s az alapjában véve rosszul öltözött és többnyire kissé túlsúlyos magyarok zavarodottan keresték a régi igazságot, de az valahogy elolvadt.

Nem véletlenül történt ez: tavaly ősszel kezdődött és benne van az amerikaiak keze, akik a hatszoros békemenetelésben fölismerték az Orbán-rendszer erejét és gyengeségét is. Ha a rendszer a többség rendíthetetlen szeretetén alapul, akkor ezt kell szétrombolni. Hogyan? Méltatlan emberek méltatlan cselekedeteit kell módszeresen eléjük tárni. Mert olyan ez, mint a leleplezett hűtlenség, megrendíti a hitet. És ha a hit megrendül, akkor kihűl a szeretet. Van ilyen pillanat sok ember életében.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (6154) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2345) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Gazdaság (665) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Politika (1581) Életmód (1) Történelem (15) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Tereb (141) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (259) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Belföld (7) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>