Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Szemétládák és tanácsadók

Szemétládák és tanácsadók

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az utcákon eközben kevés a szemétláda.

 

Az állítólagos kormányzati kivéreztetés miatt háromezer fővárosi szemétládát leszereltetett Karácsony Gergely biciklis manöken, s így félő, nem jut elég hely a mocsoknak. 

Szőrmentén kapcsolódó hír: a tanácsadói létszámát viszont nem kurtította meg Budapest primadonnája. Most is ötven körüli haver lézeng a kis híján dobra vert Főpolgármesteri Hivatalban, illetve brüsszeli kiküldetésen. Az ő eltartásuk, etetésük tavaly ]]>csaknem 400 millió adóforintunkb]]>a került, ám a legszebb az egészben, hogy az égvilágon semmi írásos, kézzelfogható nyoma nincs annak, hogy ezek a figurák (Kálmán Olga, Jámbor András meg a többi) bármi értelmeset, maradandót, társadalmilag hasznosat csináltak volna. Hogy egyáltalán csináltak-e bármit. (Már ha azt nem tekintjük hasznosnak, hogy a Facebookon ontották magukból a hétmérföldes ökörségeket.) Karácsonyék természetesen leigazolták a munkavégzést, és hogy roppant bölcs ötleteket kaptak tőlük, oszt jó napot, irány a kassza.

A ]]>Kontra]]> egy közérdekű adatigényléssel most kissé megkavarta a városházi derítőt, és ennek során érdekes dolgok úsztak a felszínre. Például kiderült, hogy csak úgy hemzsegnek a két lábon járó polihisztorok Karácsony körül. Mindenhez is értenek. Ott van például G. Szabó Dániel, aki korábban az Indexnél és a Soros-féle Átlátszónál játszott független-objektív újságírót, majd lebzselt egy sort a Momentum körül, hogy végül a főpolgármester uszályában landoljon. Itt előbb a szervezési és informatikai főosztályt vezette, majd 2020 óta a koordinációs főosztályt. Minden húron játszik, na.

Aztán ott van Kéri András, aki „főállásban” Karácsony tanácsadója volt tavaly év végéig, ám emellett arra is jutott ideje, ereje (no meg gyomra), hogy Soros György kedvenc álcivil fölforgatószervezetét, az Amnesty International honi lerakatát vezesse. Hogy miként egyeztette össze a két melót? Tán egy zsenivel állunk szemben. Esetleg a két munka lényegét tekintve ugyanaz: kormányellenes szervezkedés. Munkaköri leírása szerint amúgy Kéri „uniós forrásokkal kapcsolatos ügyeket” intézett, illetve a Főpolgármesteri Hivatal „nemzetközi kapcsolatait a gyakorlatban valósította meg”. Mindezért havi 850 ezer forint ütötte a markát. Ahogy mondani szokás: a hülyének is megéri. Pláne Karácsonynak.

És végül ott van Németh L. Zsolt, aki a Soros-maffia másik gyöngytyúkjánál, a Transparency International helyi kirendeltségénél ügyvédkedett, majd elszegődött Karácsony mellé „közigazgatási szakreferensnek”, aztán „koordinációs önkormányzati tanácsadónak”, Jávor Benedek keze alá, Brüsszelbe. Ott a Budapest számára fontos konferenciákra, szemináriumokra látogat és jegyzetel, potom 900 ezer forintos havi éhbérért. Bámulatos.

Az utcákon eközben kevés a szemétláda.

Pillhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mondom a magamét (7719) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Történelem (18) Belföld (11) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Sport (729) Gazdaság (713) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Autómánia (61) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>