Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
Svájci lap: Biden felajánlotta Ukrajna 20 százalékát Putyinnak a békéért

Svájci lap: Biden felajánlotta Ukrajna 20 százalékát Putyinnak a békéért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az amerikaiak tagadnak.

Januárban William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója titokban Kijevbe utazott, hogy egyeztessen Volodimir Zelenszkijjel egy amerikai békeajánlat kapcsán – adta hírül a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci-német lap csütörtökön, magas rangú német külpolitikusokra hivatkozva.

Az NZZ információi szerint Burns állítólag január közepén nyújtotta be a tervet, hogy véget vessen Amerika a 2022. február 24-én kezdődött háborúnak.

Az NZZ szerint a javaslat Ukrajna területének mintegy 20 százalékát ajánlotta fel az oroszoknak – nagyjából az ukrajnai keleti Donbász régió méretét.

Az NZZ által megszólaltatott német politikusok szerint Biden el akart kerülni egy elhúzódó háborút Ukrajnában, ezért ajánlotta fel a területet a béketerv részeként. Amikor pedig Ukrajna és Oroszország is elutasította az ajánlatot, a Biden-kormányzat ígéretet tett arra, hogy Abrams harckocsikkal látja el Kijevet – írja a svájci lap.

Kijev állítólag elzárkózott a javaslattól, „mert nem akarják, hogy felosszák a területüket”, míg orosz tisztviselők szerint „hosszú távon úgyis megnyerik a háborút” – jelentette a svájci lap.

Egy CIA-tisztviselő azonban a Newsweeknek elmondta: a Neue Zürcher Zeitung (NZZ), vagyis a svájci-német lap beszámolójának azon állításai, miszerint Burns januárban titokban Moszkvába utazott, és hogy az igazgató a Fehér Ház nevében békejavaslatot terjesztett elő, „teljesen hamisak”.

Ám Sean Davett, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának helyettes szóvivője is azt nyilatkozta a Newsweeknek, hogy az NZZ jelentése nem pontos.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1582) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2761) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Egészség (50) Heti lámpás (305) Gazdaság (698) Gasztronómia (539) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Tv fotel (65) Sport (729) Kultúra (6) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (535) Mondom a magamét (7422)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>