Ma 2021 január 18. Piroska napja van. Holnap Sára, Márió napja lesz.
Spöttle: Az NGO-k valójában embercsempészettel foglalkoznak

Spöttle: Az NGO-k valójában embercsempészettel foglalkoznak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Taxiztatják a migránsokat.

Egymás ellen is küzdenek a Földközi-tengeren hajózó NGO-k, abban azonban egyetértenek, hogy egyes államok nem tudják teljesíteni a feladatukat, legyen az határvédelem vagy humanitárius segítség. Egy amerikai biztonságpolitikai oldal elemzése szerint egyre nagyobb teret kaphatnak a nem kormányzati szervezetek a tengereken. Az M1 Ma reggel című műsorának Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt a vendége.

Taxiztatják a migránsokat a líbiai és az olasz partok között az NGO-k, a nem kormányhoz köthető, úgynevezett humanitárius szervezetek, amelyek mögött Soros György alapítványai és pénzei állnak – jelentette ki Georg Spöttle.

Ezek a szervezetek partközelben veszik át az embercsempészektől a migránsokat, olyanoktól, akik terrorszervezetekkel, mint például az Iszlám Állam is, kapcsolatban állnak – tette hozzá a szakértő.

A nemzetközi tengerészeti törvény szerint minden hajónak kötelessége a bajba jutott embereket felvenni és elvinni a legközelebbi biztonságos kikötőbe, jelen esetben a líbiai vagy a tunéziai partokhoz, nem pedig megtenni ezt a hosszú tengeri utat az olasz partok felé. Ha a humanitárius szervezetek átveszik az illegális migránsokat a terrorszervezetektől, akkor már embercsempészetről beszélünk – magyarázta a szakértő.

OLASZORSZÁG MEGSZIGORÍTOTTA A CIVIL SZERVEZETEKKEL VALÓ BÁNÁSMÓDOT

Olaszország 13 pontból álló magatartási kódexet fogalmaztak meg, amit kilencből négy NGO írt alá. Az intézkedésnek már látni a következményeit, az olasz hatóságok nem adtak kikötési engedélyt az egyik NGO-hajónak.

Érdemben nem történik semmi változás az intézkedés hatására, a migránsok az olasz partokra kerülnek, csak nem kötnek ott ki, hanem nemzetközi vizeken vagy a kikötőtől távol veszik át őket – magyarázta a szakértő.

NEM TÖRTÉNIK VÁLTOZÁS

Van olyan civil szervezet, amely tevékenysége során segít a bajba jutott migránsokon, de nem hozzák be őket Európába, hanem a legközelebbi, afrikai kikötőbe viszik őket – mondta Georg Spöttle. Ők azt próbálják kommunikálni az európai kormányok felé, hogy az NGO-k nem humanitárius szervezetek, hanem valójában embercsempészettel foglalkoznak – tette hozzá a szakértő.

Olasz ügyészek azt nyilatkozták, van bizonyítékuk arra, hogy az NGO-k összejátszanak az embercsempészekkel. A világ összes titkosszolgálata tudja már, hogy valójában mi folyik a Földközi-tengeren, mégsem történik változás – hangsúlyozta Georg Spöttle.

ÚJ ÚTVONALAKAT FOGNAK KERESNI

A megoldás az lenne, ha az európai haditengerészet átvenné az NGO-k szerepét és visszavinné az afrikai kikötőkbe az embereket. Így az embercsempészek belátnák, hogy ez az útvonal nem járható, de valószínűleg keresnének újakat – jelentette ki Georg Spöttle.

A szakértő elmondta: ősszel már nem annyira járható a Földközi-tenger, a migráció újra át fog helyeződni a szárazföldre, vagy az embercsempészek rövidebb tengeri útvonalat fognak keresni, például Marokkóból Spanyolország felé.

A teljes beszélgetés ]]>itt megtekinthető]]>.

]]>www.hirado.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Sport (729) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (502) Nagyvilág (1453) Politika (1571) Jobbegyenes (1946) Tereb (140) Belföld (5) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (249) Mondom a magamét (5044) Egészség (50) Kultúra (6) Történelem (14) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (656) Életmód (1) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>