Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
Soros nem bízza a véletlenre, megduplázza tétjeit

Soros nem bízza a véletlenre, megduplázza tétjeit

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Soros György amerikai tőzsdespekuláns minden követ megmozgat annak érdekében, hogy Donald Trump amerikai elnök ne nyerjen egy második ciklust novemberben. A tavaly alapított politikai akcióbizottságán keresztül Soros rengeteg pénzt juttatott el különböző demokrata-párti szervezeteknek, hogy segítse Trump-ellenes tevékenységüket. A Soros család politikus barátai is jól járnak – írja a V4NA Hírügynökség.

„Trump valójában nem nyerhet egy második ciklust, mert rosszul kezeli a vírust, és sok felesleges halált okozott” – ]]>jelentette ki]]> Soros György amerikai tőzsdespekuláns az El Mundo spanyol lapnak adott májusi interjújában.

Az, hogy Trump képes lesz-e november 3-án megtartani elnöki tisztségét, egyelőre a jövő zenéje, azonban ha Soroson múlik, akkor valószínűleg nem, hiszen a milliárdos nem sajnálja az erőforrásokat arra, hogy Joe Biden, a Demokrata párt jelöltje győzzön.

Soros György legendásan közel áll a Demokrata párthoz, a szervezet egyik legbőkezűbb támogatójaként tartják számon. 2016-ban a Soros Fund Management 22,1 millió dollárt ]]>adományozott]]> Hillary Clintont támogató szervezeteknek, ezzel szemben republikánus kötődésűek egy centet sem kaptak.

Erőfeszítései azonban nem hoztak sikert Clintonnak. 2017-ben a The Wall Street Journal című lap]]> arról írt]]>, hogy a Trump győzelmét követő hetekben Soros közel egymilliárd dollárt bukott a tőzsdén.

Idén viszont Soros nem bízza a véletlenre, ezért megduplázza a tétjeit.

Az amerikai törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A Politico című lap tavaly nyáron ]]>számolt be]]> arról, hogy Soros Democracy PAC néven hozott létre egy ilyen politikai akcióbizottságot. A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült: Soros már kezdésként 5,1 millió dollárt helyezett el a PAC számláján. A lap már akkor megjegyezte, hogy a Democracy PAC-nak átutalt 5,1 milliós összeg több mint a kétszerese annak a 2,1 millió dollárnak, amelyet Soros 2016-ban hasonló időszakban a választási kampányra fordított. A lap információi szerint a Soros család más tagjai is részt vehetnek a PAC finanszírozásában. Így például Alexander Soros, a milliárdos fia, aki az elmúlt években maga is egyre aktívabb adományozója lett demokrata párti ügyeknek és politikusoknak.

A Washington Free Beacon című lap most arról]]> számolt be]]>, hogy a Soros-féle politikai akcióbizottság számláján több mint negyvenmillió dollár van, ami közel duplája a 2016-ban elköltött összegnek. Soros kezdő ötmilliója mellett 35 millió dollár érkezett a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF) köthető Fund for Policy Reform nevű szerezettől, amelynek számláján állítólag 750 millió dollár van.

A Democracy PAC eddig közel 25 millió dollárt utalt ki más liberális politikai akcióbizottságoknak. Az egyik legnagyobb összeget, hétmillió dollárt a Senate Majority PAC kapta, amely Chuck Schumerhez, a szenátusi demokrata frakció vezetőjéhez köthető. Egyébként a Soros klán jó viszonyt ápol Schumerral, Alexander Soros többször is személyesen tárgyalt vele.

Ötmillió dollárt kapott a Biden-párti külsős Priorities USA Action nevű PAC, illetve 2,5 millióval gazdagodott a baloldali Win Justice koalíció. A Soros-féle Democracy PAC továbbá jelentős összegeket juttatott el olyan szervezeteknek, amelyek radikális baloldali ügyészek megválasztását segítik elő.

Soros György kétmillió dollárt utalt közvetlenül különböző bizottságoknak is. A Democratic Grassroots Victory Fund nevű szervezet például ötszázezer dollárral gazdagodott. Illetve több százezer dollárt kapott egy Nancy Pelosihez, az Egyesült Államok Képviselőházának demokrata elnökéhez köthető szervezet. Egyébként Pelosi is baráti kapcsolatot ápol Sorosékkal.

A Soros-dollárból a szervezetek Donald Trump lejáratásán ügyködnek, különböző reklámok segítségével.

A Priorities USA Action például a koronavírus-járványt használta fel az elnök támadására, olyan videókat gyártott le, amelyek azt sugallták, hogy Joe Biden jobban kezelte volna a helyzetet.

Egy másik szervezet, amely a Soros-féle PAC támogatását élvezi, a NARAL Freedom Fund nevű radikálisan abortuszpárti alakulat. Ez a szervezet egymillió dollárt kapott Soroséktól, és ők is Trumpot gyalázzák különböző reklámokban.

Ha Soros György épp nem különböző akcióbizottságokon keresztül próbál meg beavatkozni a választásokba, akkor megoldja azt az OSF-en keresztül, amely rengeteg olyan szervezetet támogat, amelyek politikai küldetést teljesítenek.

Ilyen az America Votes nevű csoport, amely 2017-ben és 2018-ban is egy-egy millió dollárt zsebelt be Soros alapítványától. A szervezet honlapján azt írják magukról, hogy „együttműködnek annak érdekében, hogy előmozdítsák a progresszív politikát, illetve megnyerjék a választásokat a kulcsfontosságú államokban”. (We lead collaborative efforts to advance progressive policies and win elections in key states…)

V4NA Hírügynökség

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Heti lámpás (276) Életmód (1) Belföld (10) Történelem (16) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Jobbegyenes (2682) Mondom a magamét (7100) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gazdaság (689) Tv fotel (65) Egészség (50) Tereb (145) Flag gondolja (34) Autómánia (61) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>