Ma 2021 január 18. Piroska napja van. Holnap Sára, Márió napja lesz.
Soros megtámadhatta a forintot

Soros megtámadhatta a forintot

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
A híres-hírhedt milliárdos és a forint árfolyam.

Klaviatúra. A Demokrata online új rovatában ezúttal a híres-hírhedt milliárdosról és a forint árfolyamáról esik szó.

Tudom, hogy az ellenzék sokat gúnyolódott a „sorosozáson”, mégis egy elgondolkodásra érdemes témát szeretnék felvetni.

Sokat foglalkoztak az elmúlt hetekben a forintgyengüléssel. Nem vagyok gazdasági szakember, de bevallom, én erre semmilyen logikus magyarázatot nem találok. Igaz, hogy a járvány miatt válság van, de ez egész Európát érinti, sok országot ezerszer jobban, mint a stabil magyar gazdaságot.

Aztán tegnap a Portfolio internetes oldal fórumában érdekes témára bukkantam. Soros megint a forint ellen spekulálhat?  a címe, lassan egy hete folyik ott erről a vita. Persze, sokan köpködve szidják a kormányt, de vannak értelmes hozzászólások is pró és kontra.

„Fekete Szerdaként emlegetik 1992. szeptember 16-át, amikor Soros György bedöntötte a brit fontot. A spekuláció, amivel a milliárdos világszerte hírhedtté vált, több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta. Az akció után a brit jegybank nem tudta tartani az árfolyamot és ki kellett lépnie az ERM rendszerből” – idéz valaki például egy ]]>korábbi cikket ]]>a milliárdosról.

Sorosról tudjuk, saját maga is beszélt erről, hogy mennyire a kormányunk ellen van. Nyilván lelkiismeretfurdalás nélkül megtenné ezt is… Nem állítom, hogy ennek vagyunk tanúi, de szerintem érdemes elgondolkodni ezen.

Kovács B. Péter, Bp.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1453) Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (37) Mondom a magamét (5041) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (502) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (656) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (249) Életmód (1) Egészség (50) Politika (1571) Jobbegyenes (1946)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>