Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Soros-gyámság alá került Józsefváros

Soros-gyámság alá került Józsefváros

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Utoljára Rákosi Mátyás vetemedett erre...

Pikó András, Józsefváros frissen megválasztott polgármestere nem rejti véka alá, hogy gőze sincs arról, miként kellene működtetni egy budapesti kerületet.

Mint a Klubrádióban elmondta, a városrész jövő évi költségvetésének kidolgozását Atkári Jánosra bízza, a Demszky-féle levitézlett városvezetés főpolgármester-helyettesére, aki a Karácsony Gergely-féle városvezetéstől is kapott feladatot. Persze az is lehet, hogy nem Pikó agyából pattant ki a remek ötlet, hanem az őt támogató pártok annyira azért nem bíznak benne, hogy rábízzák a kerületi kassza kulcsát is. 

Mindazonáltal Pikó komoly dilemma elé került Atkári megbízásával. Figyelnie kell rá, ne vádolhassa senki azzal, hogy pártérdekek szerint költi a városrész pénzét. Vélhetően azt sem akarja, hogy a helyi ellenzék rálásson, mire mennyit fordít a balliberális városvezetés, noha kampányígéretei között szerepelt az átláthatóság. 

Az új polgármester huszáros megoldást választott a probléma megoldására. A kerület pénzügyeinek átláthatóságáért Soros által pénzelt NGO-kkal, a K-Monitor Közhasznú Egyesülettel, valamint a Transparency Internationallel dolgozik együtt. Ki tudja, az álcivil aktivisták talán még irodát is kapnak a polgármesteri hivatalban, hogy el tudják látni ellenőrző feladataikat… 

A végtelenül liberális városvezetést valószínűleg nem zavarja, hogy utoljára Rákosi Mátyás vetemedett arra, hogy beültesse a szovjet tanácsadó elvtársakat a minisztériumokba, a pártbizottságokra és a tanácsházákra… Hogy azután azok hosszú évtizedekre ott is maradjanak.

E szervezeteket a kutya nem választotta meg, hogy részt vegyenek Józsefváros irányításában – Pikót és a balliberális helyi képviselőket ez sem zavarja. Elvégre a liberális demokrácia már csak ilyen: miért ne ellenőrizhetné Józsefváros működését egy bevallottan Soros támogatta NGO, ha már annyira akarja?

Nagy Ida - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1463) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mondom a magamét (5652) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (662) Vetítő (30) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (506) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2133) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Történelem (14) Politika (1578) Kultúra (6) Egészség (50) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>