Ma 2021 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Sittes lista

Sittes lista

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Különösen nagy kárt okozó csalás.

Czeglédy Csaba hatmilliárd forintos csalással gyanúsított MSZP-DK ügyvéd, Juhász Péter „nőkkel dulakodó” Együtt-elnök után egy újabb ballib potentát akarja képviselő-jelöltséggel kikerülni a Büntető Törvénykönyvet. Kőrös Gusztáv ex-gyurcsányista politikus persze piti kategória, őt „csak” egy több tízmilliós ügyben gyanúsítják. Pofátlansága viszont talán az említettekét is felülmúlja: a Minden Szegényért Párt nevében szedték össze neki az aláírásokat, hogy kihozzák az előzetesből. Ja, az alakulat bejelentett rövidítése: MSZP…

„Különösen nagy kárt okozó csalás” – ezzel gyanúsítják Kőrös Gusztávot.

A történet röviden: az ügyészség szerint a férfi és társai több tízmillió forinttal vertek át embereket 2017 tavaszán, „baráti üzletet kínálva”. Kőrös ráadásul állítólag a „kormány védelmét” élvező személynek adta ki magát, TEK-es jellegű ruhába bújtatott verőlegényeket hozva magával egy fekete Mercedesben.

Aztán pár hónappal később a nyolcadik kerületben emelte a tétet, ]]>immár államtitkárként jelent meg.]]>

Kőrös „jó káder”, 2013-ban azzal vált ismertté, hogy csináltatott egy videót arról, hogy a bajai időközi választáson a fideszesek miképp vesznek szavazatokat. Aztán kiderült, az amatőr filmen „hősünk” ismerősei beszélnek, akiknek ki tudja, mit ígért helyi cigány kisebbségi képviselőként. Az nem volt világos, hogy a kamuvideót az MSZP vagy a DK képviseletében készíttette el – de igazából mindegy is.

Nos, most ez a nagyszerű ember, a Gyurcsány-párt korábbi lelkes tagja Bács-Kiskun megyében elindulhat a választásokon. A választási bizottság minden bizonnyal kellő figyelemmel néz utána a listán szereplő „ajánló aláírásoknak”. De az azért mégiscsak a pofátlanság netovábbja, hogy ez a ballib potentát tízmilliók ellopása utána a Minden Szegényért Párt – MSZP nevű alakulat nevében indulna.

Erről a szervezetről a lőtéri kutya nem hallott eddig még Magyarországon,hasonlóan mondjuk a Szegény Emberek Magyarországért Párthoz, esetleg a Szegényekért Párthoz vagy egy raklapnyi más „párthoz”.

Undorító ez az egész, és a kormány is anno jobban figyelhetett volna oda a „kamupárt” törvényre. Mert láthatóan a kampánytámogatás visszafizetésének kritériuma – ha egy párt nem ér el egyszázalékos eredményt, vagy egy egyéni jelölt kettőt – nem sokakat félemlít meg. Mobil előfizetést is gyakorlat volt egykor hajléktalanok nevére venni…

De ebben a történetben igazából nem is ez a lényeg. A törvény hagyott kiskapukat, csalási lehetőségeket – ezért van eljáró hatóság a világon.

Azonban miért van az, hogy folyamatosan csak a ballib oldalhoz kötődő figurák akarnak ezzel visszaélni? Czeglédy MSZP-DK ügyvéd, a feleségét alázó Juhász Péter. És még alighanem sokan, akiknek a neve csak „helyi szinten” ismert.

És ami a legfontosabb: miért van az, hogy ezek a pártok nem határolódnak el ezektől az emberektől, hanem minden erőfeszítésükkel védik őket?

A Btk-ban van a bűnpártolás kifejezés – nos, az nem erre vonatkozik.

Itt a bűnszervezet a megfelelő kifejezés.

fotó: PS-montázs

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (657) Vetítő (37) Mozi világ (440) Heti lámpás (254) Tv fotel (65) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Mondom a magamét (5234) Jobbegyenes (2009) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Egészség (50) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Sport (729) Flag gondolja (33) Életmód (1) Tereb (140) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>