Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Schultz, virítsd a lóvét!

Schultz, virítsd a lóvét!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője híresen sokoldalú ember.

Martin Schulz szerint mindenkit ki kell vágni az unióból, aki nem akar Európai Egyesült Államokat, azaz „törvényes” német-francia diktatúrát. Az elsők között azoknak a magyaroknak kellene mennie, akik eddig 800 millió eurót költöttek az európai határvédelemre, a Németország felé irányuló migráns-invázió megfékezésére. Herr Schulzék esetleg először kifizetnék nekünk ezt az összeget?

Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője híresen sokoldalú ember. Egy luxus elvonó és két korrupciógyanús megbeszélés közé bármikor be tud illeszteni egy nagykoalíciós tárgyalást Merkellel. Plusz egy „vízió” meghirdetését.

Most ez éppen az, hogy „2025-re meg kell teremteni az Európai Egyesült Államokat, azoknak az országoknak pedig, amelyek ezt nem akarják, ki kell lépniük”. Két potenciális kirúgandó országot gyorsan meg is nevezett: Lengyelországot és Magyarországot. Mondhatnánk persze, hogy ki nem tesz magasról Herr Schulz elképzeléseire, csakhogy az említett úr nagy valószínűséggel kormánytényező lesz Németországban. Ráadásul a fenti elképzelést Merkel is osztja, még ha ő komótosabb tempót is diktálna.

De mit is jelent ez az „európai US”? Egyszerű: a németek és franciák által kinevezett brüsszeli bürokraták teljhatalmat kapnának szinte mindenben. Ezek természetesen nem lennének kizárólag németek vagy franciák, ne irritálják Európa demokratikus népét. Jöhetnének a csatlós Benelux államokból, de bekerülhet egy megfelelő olasz, vagy egy jól mozgatható skandináv is.

A lényeg: a szinte korlátlan hatáskör. A nemzetállamoknak maradna a helyi pingpong szakosztály szabályzatának megteremtése, minden más döntési jogkört megvonnának tőlünk. Azaz Brüsszel határozna az adott országok bel- és külföldi biztonsági ügyeiben, az adópolitikában, a monetáris politikában, minden fejlesztésben, és hát – természetesen – a „menedéknyújtás” kérdéskörében is.

Mi értelemszerűen leginkább az utóbbiban szúrjuk most Schulz – no meg tengerentúli mentora, a kedves George Soros – szemét. Ő korlátlan bevándorlást és kötelező kvótákat akar. Ebben az ügyben is indított ellenünk bírósági eljárást tegnap az Európai Bizottság, ezért volt a színjáték az Európai Parlamentben.

S ezért mondta Herr Schulz, hogy „Magyarország egyre jobban eltávolodik az uniótól”, amiért ugye meg kell dádázni, de rendesen. Mire Szijjártó Péter magyar külügyminiszter felvetette, hogy a nagyszerű berlini szociáldemokrata esetleg a valósággal is foglalkozhatna. Azzal, hogy Magyarország felépítette a határzárat, Nyugat-Európát és főleg Németországot védte, ahova a migránsok zöme igyekszik.

Ha a szerb-magyar határ átjárható, ma nem másfélmillió illegális migránsról beszélnénk, hanem annak legalább a duplájáról. És Herr Schulz nem Frau Merkellel tárgyalna nagykoalícióról, hanem az Alternatíva Németországért kancellárját hallgatná a Bundestag hátsó soraiból.

Szóval Herr Schulz kissé visszavehetne europer gőgjéből, vagy ha okoskodni akar, esetleg először vegye bele a kormányprogramjába 800 millió euró Magyarországra utalását. Ugyanis nekünk ennyibe került a határzár, amit a nagyszerű unió bírálni nagyon tud, de egy eurocenttel sem járult hozzá.  

Tehát Herr Schulz! Először virítsa a lóvét, aztán beszéljünk a sorosi agyrémeiről! 

Fotó: 888.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Sport (729) Mondom a magamét (7725) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Tereb (146) Jobbegyenes (2825) Mozi világ (440) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Autómánia (61) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>