Ma 2021 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
8227dca1dc0b4885763946096cf6b342.jpg

Rebellis kultúra

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem szoktam külföldi megnyilatkozásokat pertraktálni, hagyom Szelesteyre ezt az alanc benyalást. Annál is inkább, mert az ő köre erről a cikkenetről mélyen hallgat.

A Spiegel 19. számának címlapján Angela Merkel és két ficegenc pónemja, alatta hatalmas betűkkel: DER VERRAT vagyis az „árulás”, kisebbekkel: a „BND és a kormány a német érdekekkel szemben.” Az ordító címlapszöveget a 21–30. lapon magyarázza meg egy alighanem oknyomozó újságíró csapat, amiből az derül ki, hogy az illetékes németek mélységesen megalázkodnak az amerikaiaknak, ahogyan Rákosiék és Kádárék Moszkvának, saját népük ellenében is.

Tudniillik: a németség kiváló náció, s ma hátukon viszik az EU-ban a bögyörgő tagországokat. Hála nekik ezért. Ám, ha végigpásztázunk a német történelmen, azt láthatjuk, hogy ez a nagyszerű nép szolgaian alárendelte magát Bismarcknak, majd elképesztő módon Hitlernek, s a leghangosabban lelkesedett Sztálinért és a szociál-materializmusért a béketáborban. Most pedig a nemzetárulásig fajult az amerikai globális hatalomszerzés iránti alázatuk.

Egész Európa – csak azért, hogy széppé mossa rút arcát – hamisítja a történelmet, ezúttal csak a második világháborúról szóljunk. Az erős és korszerű cseh hadsereg puskalövés nélkül megadta magát, Szlovákiát Hitler alapította, a Benelux országok föl sem vették a fegyvert, Franciaország kollaborált a nácikkal. A német katonai megszállást megelőzve a szlovákok és a románok önmaguktól „ausradieren” zsidótlanítottak, tehát náci szuronyok kényszere nélkül. Amiről saját érdekükben mélyen lappantyúznak. A többi kis, Hitlertől betojonc országon nem, csak rajtunk kérik számon, hogy miért nem álltunk ellent fegyveresen a náci hengernek, holott a trianoni béke még közútjaink szélességét is megszabta, s a harmincas évek végéig még hadseregünk sem volt, nem úgy mint a többi európai népnek.

A sunyanc lapítás európai nép-nemzeti sajátosság, ezért nem értik a magyar lelkiséget. A magyar ugyanis kifejezetten rebellis náció. A török ellen 150 évig szakadatlanul harcolt. A Habsburg elnyomás ellen a XVII. század végétől 1848-ig. Nem igaz, hogy Hitlernek lefeküdt Horthy, s amikor bevonultak a német csapatok ama gyászos 19-én, egy ország állt döbbenten és megrettenve a járdákon. Csak magamnak hiszek. Láttam és átéltem. (Persze árulók mindig és mindenütt vannak.)

Az irgalmatlan szuronyos túlerővel szemben a magyarok fogtak benzines palackot, „molotov-koktélt” 1956-ban, és a szovjet elnyomástól megszabadulva, most a globalizáció ellen kényszerülünk védekezésre. Legalább ötszáz éves történelmi múltunk alatt kialakult rebellis lelkületünket nem értheti meg a sunyonc Nyugat. Nemzeti lelkületünk azonban nem faji, nem nemzeti eredetű. Kárpát-medencei áfium. A magyarság legvadabb hazafias rebellisei az asszimilált szlovákok, svábok, örmények közül kerültek ki, mert a magyar nemesi életvitel elbűvölte még a XIX. században a pogromok elől idemenekült zsidókat is.

A nemesi életeszmény volt az a mákony, ami a frissen bevándorlót is asszimilációra késztette, de nem tudta, hogy ezzel a rebelliót is lelkébe injekciózza. Őszintén szólva azt hittem, 1990 után vége az operettes nemesi kivagyiságnak és a rebelliónak is. A kivagyiság megmaradt az elbűvölő nemesi könnyedség nélkül, a rebellió pedig föltámadt – és ez maga az őrület – a liberális pártból nemzeti elkötelezettségű konzervatív politikai mozgalomban, a Fidesz–KDNP-koalícióban. Orbán Viktor csak a sok száz éves hagyományos rebelliót folytatja külpolitikájában, amit persze hogy nem érthet meg Európa és a libero-materialista belső ellenzék. És az Európai Egyesült Nemzetek sem. Ám nincs alternatíva! Csak egy mai, korszerű 1867-es kiegyezés a megoldás Brüsszellel.

Szalai Károly - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2132) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (506) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5644) Nagyvilág (1463) Életmód (1) Gazdaság (662) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1578) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Tereb (138) Belföld (6) Tv fotel (65) Sport (729) Történelem (14) Kultúra (6) Egészség (50) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>