Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
Nem zavarja őket a valóság

Nem zavarja őket a valóság

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A haladó ellenzék megelégelte a vereségeket...

a kínos, önlejárató performanszokat, és elkezdett ünnepelni. A nem létező győzelmeit.

Az elmúlt hetekben nagy volt az öröm az ellenzék háza táján: először Karácsony és a baloldali szavazók arattak óriási győzelmet Horváth Csaba MSZP-s (!) jelölt felett, majd nemrég, a hazai politikából méltán kikopott Ujhelyi István üzente meg diadalmasan Madridból, hogy Orbán és, úgy általában az egész európai jobboldal megbukott az EP-választáson. Ami, ugye májusban lesz. Érthető, hogy nem bírják már lelkileg az állandó önmegalázást, de mit árul el politikusokról, ha ennyire elszakadnak a valóságtól?

Mindenesetre jól betáraztak vaktöltényekből a közelgő megmérettetésekre.

De mire is alapozzák, hogy a Fidesz megbukik az EP-választáson?

Még mindig ott tartunk, hogy a balliberálisok találták ki a közös Európát, és a jobboldal, illetve személyesen Orbán Viktor el akarja rontani a játékukat. A dolgok csak akkor mehetnek jól, ha a szocialisták, meg a liberálisok vezetik az EU-t, minden más csak a vesztét okozza. Viszont a közös Európa eszménye, minden pozitív és negatív tulajdonságával, nem abból ered, amit most a balliberálisok képviselnek. Álmukban minden európai, értsd inkább: muszlimok, négerek, transzvesztiták, nemtelenek, és a neomarxista tömegek nagyon elégedetlenek és olyan jólétre, fejlődésre és biztonságra vágynak, amit csak az európai szocialisták tudnak biztosítani. A jelek viszont azt mutatják, hogy a szocialisták képtelenek válaszolni a kor kihívásaira. Jólétet ígérnek, amiben mindenki egyaránt részesül, de látjuk, hogy a nekik valahogy soha és sehol sem sikerült ezt megteremteniük. Egyáltalán, hogyan lehetne központilag egész Európában gazdasági jólétet teremteni? Még az országok közti egyenlőtlenségekre sincs megoldásuk, pedig azért az történelmileg az EU erős országainak is köszönhető.

De persze milyen válaszuk is lehetne Európa sorskérdéseire, ha ilyen kijelentéseket tesznek, mint hogy „Meg akarjuk erősíteni Európa egységét, miközben tiszteletben tartjuk sokszínűségét”. Ez mégis mit jelent? Az évtizedek óta egymásnak feszülő nemzeti önfeladás erőszakos gondolata és az önállóság megtartásának eddig feloldhatatlan ellentétét söprik le ezzel a banális közhellyel.

Vagy ezzel a homályos programponttal kívánják indokolni a migráció önpusztító propagálását?

Ehhez hasonlóan átlátszó „mesterterv”, amikor azt állítja Timmermans, hogy ők olyan megoldást keresnek, amivel az afrikai migránsok saját földrészükön marasztalhatók. Akkor miért beszélnek közben arról, hogy elhibázott népességpolitikai irány az európaiak gyermekvállalásának támogatása, ehelyett inkább dolgos négerkezekre van szükség?

És áttérve a másik frontra, azt mire alapozzák, hogy Karácsony jobb lenne Budapestnek?

Ütős programja olyan semmitmondó közhelyekre épül, mint hogy „élhetőbb, emberközpontúbb” várost akar, ami ugyebár viszonyítás kérdése. Ez a például város sokkal élhetőbb, mint a 15 évvel ezelőtti. Talán pont amnéziájuk miatt meri épp egy volt SZDSZ-es Horn Gábor leírni, hogy Tarlós verte szét a közösségi közlekedést. Azt, ami Demszky 20 éve alatt egy közepes balkáni városénak a szintjén volt. Ezzel mintaként állít egy olyan korszakot, amelyben egy évtized is kevés volt egy metróvonal megépítéséhez.

Abban mondjuk Karácsony már biztosan különbözik Demszkytől, hogy nem fog dudálni, ha kátyúba hajt a bringájával.

Persze ők csak valami baloldali erődöt akarnak csinálni a fővárosból. Merthogy Budapesten még vannak baloldali szavazók, csakhogy ezzel úgysem váltanák le a kormányt, csak tönkrevágnák Budapestet.

Mindenesetre a haladó ellenzékiek ilyen felállásban nem folytathatják politikai pályafutásukat, ha nem mutatnak valamit, márpedig úgy fest, nem fognak.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Életmód (1) Jobbegyenes (2349) Mozaik (83) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6164) Vetítő (30) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Sport (729) Szépségápolás (15) Történelem (15) Politika (1581) Gazdaság (665) Tereb (141) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1465) Egészség (50) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>