Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Nem fogja elhinni, miért tiltották be a Barbie-filmet

Nem fogja elhinni, miért tiltották be a Barbie-filmet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tényleg nem.

Vietnam betiltotta a Barbie című amerikai vígjáték forgalmazását, mert egy olyan térkép szerepel benne, amely a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren – közölte hétfőn a hanoi állami média.

 

A bizonyos jelenetekben látható térképen szaggatott vonallal tüntetik fel a kínai felségvizek határát, azonban a kérdéses területre Vietnam is igényt tart.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott hollywoodi vígjáték forgalmazása július 21-től kezdődött volna a vietnami mozikban, de a helyi moziláncok levették a műsorukról a filmet. A vietnami filmügyi hivatal igazgatója elmondta, hogy a film megtekintése után, a szaggatott vonallal kapcsolatos jogsértés miatt döntöttek a forgalmazás betiltása mellett.

 

Tavaly a Tom Hollanddal forgatott, Uncharted című produkció vetítését nem engedélyezték Vietnamban ugyanebből az okból.

A vietnamiaknak elfogadhatatlan, hogy akár csak osztozzanak is az általuk Keleti-tengernek nevezett térség szigetcsoportjain, amelyek közül a két nagyobb a Spratly (Nansa) és a Paracel (Hszisa). Vietnam és Kína mindkettő felett teljes szuverenitásra tart igényt.

Borítókép: Margot Robbie (Fotó: AFP/Jung Yeon-je)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (146) Mondom a magamét (7668) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2819) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (711) Mozaik (83) Heti lámpás (320) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Életmód (1) Flag gondolja (36) Politika (1582) Sport (729) Nézőpont (1) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>