Ma 2022 január 21. Ágnes napja van. Holnap Vince, Artúr napja lesz.
Merkel majd segít

Merkel majd segít

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A szalon beltagjai most ízlelgetik az igazságot, amelyet végre nem mi mondunk.

Somogyi Zoltán alaposan ]]>fején találta a szöget]]>. A hazai ellenzékhez eljuttatott palackpostája, amelyet sok hányattatás után kénytelen-kelletlen kibányásztak a habok közül, célba ért. A szalon beltagjai most ízlelgetik az igazságot, amelyet végre nem mi mondunk, hanem Somogyi (maga is elsőrendű szalontag) hozott a tudomásukra: az a helyzet, gyerekek, hogy segítsetek magatokon, merthogy Merkel és a Nyugat nem segít, az holtbiztos.

Leírtuk már ezerszer, hogy a német-magyar kapcsolatok attól még léteznek, ha Berlinben éppen haragszomrádot tartanak. A német tőkének ugyanis felügyelet kell, ha jobban tetszik, államilag garantált biztonság. Aki pedig a biztonságot szavatolja, az a német kormány partnere. És a dolgok állása és a józan logika szerint a háromszor kétharmaddal megválasztott magyar kormány mintha egy cseppet jobban szavatolná a 300 ezer magyarnak munkát adó német befektetések biztonságát, mint a lyukas zoknis lábát közszemlére tevő Hadházy Ákos.

Én kérek elnézést.

Nyilván akadnak megveszekedett szalontagok, akik úgy gondolják, hogy a politikát értelmiségiek alakítják, nem politikusok. Nos, a soproni találkozó őket is pontosan eligazítja. A politikát igenis politikusok alakítják, nem pedig ti, akik még önmagatokat sem ismeritek, de azt bezzeg kívülről fújjátok, hogyan kéne vezetni egy országot. Merkel kiállása a magyar kormány mellett nem pusztán visszaterel benneteket, gyakorlatiatlan és ködzabáló értelmiségieket a valóságba, de egyúttal le is kerítette a hazai közéleti homokozó egy részét.

Nem más történt ugyanis, mint a hivatkozási alapotokat veszítettétek el. A ti mitológiátokban ugyanis demokratikus villámokkal a kezében uralkodott Merkel, a jóságos főisten, aki olykor szemlét tart az emberek világában, és megbünteti a rakoncátlankodó pásztorfiúkat.

Lófaszt, mama, sodorja a szél a Balaton felől a választ, s a hajdani kulcsmondat most beteríti a ti szíveteket is.

Észrevehetnétek, hogy nem cserbenhagyásos gázolás történt, hanem egyszerűen beáraztak titeket. Pontosan ennyit értek. Veletek még tárgyalni sem kell, sőt, félmondattal megemlíteni sem érdemes. A mai magyar ellenzék komplett idiótákon kívül nem termel ki senkit és semmit. Berlinben vártak, vártak, egy ideig áskálódtak, amúgy demokratikusan, majd nagy sóhajjal felemelték a telefont. És annak a telefonnak a végén nem ti voltatok, hanem Orbán Viktor.

Hogy ennek mi a pontos kiváltó oka, néhány emberen kívül csak kevesen tudják. Lehet, hogy a búcsúzó Merkel igazít még egyet európai politikáján. Lehet, hogy amikor Budapestre sandít, a háttérben oroszokat és kínaiakat lát. Lehet, hogy közeleg az újabb válsághullám. De az is lehet, hogy miután Kelet-Németországban már az AfD a legerősebb párt, valamennyire jobbra kell táncolnia a centrumból.

Ezer oka lehet, hogy miért mondott kedveseket Merkel Sopronban. Egy biztos: ti pont nem voltatok benne.

És akkor, amikor harmincéves igazodási politikátok, az örökös seggnyalás a napnyugat felé a létező leglátványosabban mondott csődöt, nos, akkor mit is tesztek? Összevesztek egymással, hogy pontosan miként is fogalmazott Merkel. Mindannyian német filológusoknak képzelitek magatokat: összevetitek az eredeti német szöveget a magyar fordítással. Két napja perlekedtek, okoskodtok, nézegetitek a szöveget. De ott csak azt találjátok, ami elhangzott: se többet, se kevesebbet: Merkelnek momentán semmi baja Magyarországgal, jól használjuk fel az uniós forrásokat, és minden európai országnak helye van a Nap alatt.

De ti ebben az egészben nem vagytok benne. Kimaradtatok a Szaknévsorból.

Egy hang se esett arról, hogy Szél Bernadett mikor lesz miniszterelnök. Arról sem, hogy Gyurcsány Ferenc reménység-e vagy kolonc. Hogy a Jobbik náculjon vagy szivárványosodjon. Úgy általában és konkrétan, rólatok egy vak hang sem esett. Sem a politikusaitokról, sem az értelmiségi holdudvarotokról nem beszél senki. Az idén augusztusban jött a korai tél: a felszabadító német seregek elakadtak a soproni sártengerben.

Berlinnek, Brüsszelnek egy a hangja: oldjátok meg ti magatok a problémáitokat!

Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.

Nehogy már Merkel tehessen róla, hogy az egyetemi bajnokságnál nem vittétek többre!

Szentesi Zöldi László - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Belföld (6) Gazdaság (663) Irodalmi kávéház (509) Kultúra (6) Mozaik (83) Autómánia (61) Tereb (139) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Politika (1579) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Heti lámpás (256) Életmód (1) Történelem (14) Sport (729) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2202) Mondom a magamét (5831) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>