Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Megvan, miért kell kivételezni a CEU-val!

Megvan, miért kell kivételezni a CEU-val!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Újabb, mindennél ütősebb érvet talált a Soros-féle intézmény.

A CEU minap kiadott közleményéből kiderült végre, miként sikerült úgy elköltöznie, hogy bizonyára óriási szenvedések árán, de sajnos mégiscsak itt maradt.

A hivatalos közlemény, amelynek nincs aláírója, megmagyarázza a megmagyarázhatatlant.

Idézem: „...szükséges világossá tenni, mit jelent az, hogy az egyetem továbbra is tevékenyen jelen van és továbbra is jelen kíván lenni a budapesti tudományos, szellemi és kulturális életben.” 

Egyértelmű. A CEU, miután egy öt évvel ezelőtti, általuk lex CEU-nak nevezett törvény miatt évekig kígyót-békát kiabált a magyar kormányra, a magyar demokráciára, telekürtölte a nyugati médiát és azok hazai lerakatait azzal, hogy elköltözött, megnyomorították, kiebrudalták, továbbra is jelen van Budapesten.

A közlemény a keretezéséhez is ért, mert a nagy ívű dokumentumot a következőkkel zárja: „A CEU nem adhat többé diplomát Magyarországon, de nem hagyja el azt a helyet, ahol az Egyetem létrejött...”

Vagyis az elüldözött CEU a CEU szerint is Magyarországon maradt.

De ne hagyjuk annyiban még az idézett félmondatot, mert egy aprónak alig nevezhető csúsztatás is belekerült. Nyilván véletlenül, vagy figyelmetlenségből.

Nyilván.

Miként lehet másként értelmezni azt, hogy „nem adhat többé diplomát”? Hisz bárki adhat diplomát, még a martonvásári művelődési ház is a főzőverseny győztesének. A CEU miért ne adhatna?!

Amit a CEU nem adhat, az az államilag elismert egyetemi diploma. A Soros-féle intézmény ilyet nem állíthat ki, és csak azért, mert a többi, önmagát joggal egyetemnek nevező intézménnyel ellentétben a CEU a magyar törvények betartása helyett leginkább Magyarország lejáratásával foglalkozik.

Lehet, hogy éppen ezért kapja a busás támogatásokat…?

Hagyjuk nyitva ezt a kérdést, hisz Soros sötét nagyúr pénzügyeibe nyilván nem sokan tekinthetnek bele, és térjünk vissza a közleményre, mert abban rejtezik még egy gyöngyszem, amely miatt a magyar törvényhozásnak talán mégis meg kellene fontolnia, hogy kivételezzen ezzel a jogtalan előnyökre oly nagyon szomjazó intézménnyel.

A CEU-n ugyanis olyan színvonalas oktatási munka folyt, hogy saját hivatalos közleménye szerint annak „kényszerű elköltözése” a szomszédos kricsmiket „súlyosan érintette”.

Budapest, és kimondottan a CEU környékének vendéglátása tehát megsínylette, hogy a világhírű intézmény nem adhat diplomát. (Értsd: államilag elismert diplomát.)

Izgatottan várom, mit lép erre a magyar kormány, megmenti-e a Nádor utcai vendéglátósokat azzal, hogy kivételez a CEU-val?

A közlemény (csak erős idegzetűeknek) ]]>ide]]> kattintva érhető el.

Nagy Árpád

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Vetítő (30) Politika (1581) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Tereb (146) Gazdaság (694) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Belföld (10) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7262) Irodalmi kávéház (531) Jobbegyenes (2724) Történelem (16) Sport (729) Heti lámpás (282)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>