Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
Megjött a parancs: Márki-Zay mehet a levesbe

Megjött a parancs: Márki-Zay mehet a levesbe

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyurcsány a DK-t ünnepli

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán kijelentette, hogy a DK tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt. A pártelnök kijelentette: előbb a baloldali összefogásnak a parlamenti többséget kell megszereznie, majd azután választanak kormányfőt. Ez a sorrend. Ezért kell együtt maradni.

 

Nagyszerű dolgot csinált az ellenzék és benne a DK. Felállt a kihívók nagy csapata. Miniszterelnök-jelölttel, 106 egyéni képviselőjelölttel. Eközben a DK tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt 

– írta Gyurcsány Ferenc közösségi oldalára feltöltött videójának kísérőszövegeként, ahol értékelte az előválasztási eredményüket. 

„Természetesen egy ilyen hosszú-hosszú küzdelem után nagyon sokan értékelnek, gondolkodnak, tele vannak érzelmekkel és hát erre valamit válaszolnunk kell. Nézzétek, az előválasztás szabályait közösen csináltuk. A hat ellenzéki párt. Valóban nincsen kisbetűs része ennek a megállapodásnak, ahogy Jakab Péter is mondta: el kell fogadni az eredményt” – nyugtatta a DK-szavazókat Gyurcsány Ferenc. A pártelnök felidézte, amikor tíz éve megalapították a DK-t, még frakciójuk se volt, és azért küzdöttek, hogy az ellenzék észrevegye őket. Négy éve pedig azért küzdöttek, hogy önállóan bejussanak a parlamentbe.

„Éppen hogy csak sikerült” – emlékeztetett Gyurcsány, aki nyomatékosította: azóta nekik van a legnagyobb delegációjuk Brüsszelben, frakciójuk a budapesti városházán és a legnagyobb ellenzéki párttá nőtték ki magukat. Gyurcsány szerint önmagukban is kormányzóképesek lennének, mert a baloldali szavazók 43 százaléka az ő jelöltjükre szavazott a többi pártéval szemben.

A pártelnök úgy fogalmazott: „először parlament, először többség, majd azután választunk kormányfőt”. 

Nagy Orsolya - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Heti lámpás (259) Gazdaság (664) Sport (729) Mondom a magamét (6065) Jobbegyenes (2309) Történelem (14) Irodalmi kávéház (513) Tereb (141) Szépségápolás (15) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Életmód (1) Nagyvilág (1465) Tv fotel (65) Vetítő (30) Kultúra (6) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>