Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Magyarországból nem lehet Gázát csinálni

Magyarországból nem lehet Gázát csinálni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A baloldali politikusok még mindig nem hajlandóak megérteni, hogy a magyarok nem akarják hazájukat bevándorlóországgá tenni.

Miközben Európa-szerte Hamász-párti tüntetések dúlnak, és ismét megnőtt a terrorfenyegetettség, Hadházy Ákos elutasította és a Momentum sem szavazta meg a terrorizmus elítéléséről szóló parlamenti nyilatkozatot. Hadházy egyenesen tagadja, hogy az Európába érkezett migránsok között ott volnának a terrorszervezetek megbízottjai.

„Az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket” – így kezdődik az a dokumentum, amelynek elfogadásáról múlt héten határozott a Tisztelt Ház. Hadházy Ákos erre mondott nemet, mert nem hajlandó elfogadni a szöveg azon részét, amely rámutat az Európába irányuló tömeges illegális bevándorlásból fakadó, a polgárokra és a kontinens egészére háruló biztonsági kockázatra.

A baloldali politikus szerint az a rész is elfogadhatatlan, amely szerint „Magyarország fizikai és jogi határzárral védi határait az illegális bevándorlással szemben, ezzel távol tartja a migrációval együtt járó terroristaveszélyt, és garantálja a magyar állampolgárok biztonságát.” Nyilván nem tetszik neki az az elvárás sem, amely szerint ezen álláspont kapcsán az Európai Uniónak minden eszközzel támogatnia kellene hazánkat.

Hadházy Ákos szerint tehát csak „ijesztgetés”, hogy a migráció és a terror kéz a kézben járnának. Pedig ezt ma már néhány laposföldhívőn kívül mindenki tudja, sőt, több nyugati országban érzi is. Már 2015-ben is egyértelműen kirajzolódott az a mintázat, hogy amikor a Közel-Keleten sikereket érnek el a radikális iszlám hívei, akkor az Európában élő, illetve ide érkező migránsok előtt is felcsillan a remény, hogy győzelmet arathatnak a zsidó–keresztény alapokon nyugvó nyugati civilizáció fölött. Ennek következtében a dzsihád itt is megkezdődik, és egymást követik a borzalmas merényletek.

Mivel az európai balliberális elit nyolc álló éve folyamatosan küldözgeti a meghívókat, a tavalyi évben az ENSZ adatai szerint már – Soros György tervének megfelelően – egymillió migráns érkezett a kontinensre távoli régiókból, eltérő kulturális és vallási környezetből. A jövevények természetesen túlnyomó részben nem találják meg a helyüket, és sokan hajlamossá válnak a radikalizálódásra, a számos helyen zavartalanul működő szélsőséges tanokat hirdető imámokon és a rendelkezésre álló online csatornákon keresztül pedig a terrorszervezetek percek alatt behálózzák őket. Ennek köszönhető, hogy olyan, korábban mintának tekintett jóléti államokban, mint Svédország, párhuzamos társadalmak jöttek létre és gettók alakultak ki, ahova már a rendőrök sem merik betenni a lábukat.

Gyanús személyekből pedig sok helyütt annyi van már, hogy a titkosszolgálatoknak nincs kapacitásuk az akcióra készülők egy részének kiszűrésére. Ilyen körülmények között az álszent jelző is hízelgő azokra a nyugati progresszív politikusokra nézve, akik most csodálkoznak azon, hogy a Hamász nemtelen izraeli csapása és a terroristák vezetőinek felszólítása nyomán azonnal megjelentek a gyilkosokat éltető tüntetők Bécs, Berlin, Párizs és számos más nagyváros utcáin. Az pedig természetesen csak a következő lépés volt, hogy Franciaországban, Belgiumban és Angliában késes és lőfegyveres támadók ártatlanok életét oltották ki.

Hadházy szerint tehát ezek az összefüggések nem léteznek, a bevándorlás és a terror kapcsolatának bemutatása riogatás, az pedig nem igaz, hogy a déli határunkat őrző kerítés oltalmat nyújtana a magyaroknak. Annak ellenére is ezt gondolja, hogy a fizikai védelmi rendszer nyolc év alatt egymillió bevándorlót akadályozott meg abban, hogy hazánk területére lépjen, és csak az idei év eddig eltelt időszakában 160 ezer illegális határsértőt tartóztatott fel.

Az sem tűnik fel neki, hogy a határ túloldalán már lőnek, folyamatosak a tűzharcok, és olykor felrobban egy-egy kézigránát is. Ennek megfelelően azt sem látja be, hogy határvédelem nélkül mindez nálunk zajlana, ezzel a mi mindennapjainknak is részévé válna a félelem és az állandó fenyegetettség. Hiszen az elmúlt hónapokban már a szolgálatot teljesítő rendőrök is fegyveres támadásoknak voltak kitéve, lényegében ostrom zajlik a déli végeken, a túloldalon működő embercsempészbandák tevékenységének koordinálását pedig átvették a tálibok. Akár nyugat, akár dél felé fordítjuk a tekintetünket, látszik, hogy milyen biztonsági kihívást von magával a migránsok tömeges megjelenése. Úgy tűnik, hogy a baloldali képviselő nem teszi fel a kérdést, hogy vajon Magyarországon miért nem történnek merényletek, miért nincsenek no-go zónák.

Hadházy Ákos és a hozzá hasonló gondolkodású politikusok egészen egyszerűen nem akarják belátni, hogy baj van, és meg kell védeni Európát, a nyugati civilizációt, azon belül is elsősorban az eddig biztonságos Magyarországot. Ez a gondolkodás vezet az olyan megszólalásokhoz, amelyek szerint a bevándorlás csak álprobléma, és semmi köze nincs a terrorhoz. A baloldal számára az illegális migráns a védendő személy, nem az európai adófizető, ezért bontották volna le a kerítést. Az ő értelmezésükben a Hamász-párti tüntetés betiltása a szabadságjogok korlátozása. Ahogy a HVG is írta: „Több évtizedes normát rúgott fel Orbán a palesztinbarát tüntetés betiltásával.” Szerintük az, hogy Budapesten nem lehetett kiállni a terrorista gyalázat mellett, „kínos helyzetbe hozta a rendőrséget”. Még most sem veszik észre, hogy nagyon rossz szemszögből figyelik az eseményeket. Nyugat-Európa városaiban már megjelentek a kis Gázai övezetek, pontosan ennek a hozzáállásnak köszönhetően. Ha tehát Hadházy, a Momentum és a HVG-s újságírók szava döntene, akkor rövid idő alatt Magyarországból is Gázát csinálnának.

Pedig már a nyugat-európai döntéshozók is pontosan látják, hogy gondban vannak, nem vált be a Wilkommenskultur, és nem tudták beváltani a „Wir schaffen das” (meg fogjuk oldani) ígéretét. Olaf Scholz német szociáldemokrata kancellár nem akármilyen kanyart bevéve nemrég így írt a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének:

„Hazánk polgárai joggal várják el, hogy gyorsan és jelentősen csökkenjen azok száma, akik a tartózkodás jogának kilátásba helyezése nélkül érkeznek hozzánk.” Azt állítja, szívügyének tekinti, hogy „megállapodjanak a Németországba irányuló illegális migráció érzékelhető csökkentése érdekében”. Az elmúlt évek eseményeit látva persze erősen kérdéses, hogy számíthatunk-e tőle és a hozzá hasonló szereplőktől érdemi lépésekre, hiszen Európa balliberális elitje most is minden erejével azon van, hogy szétossza a migránsokat a kontinensen, és migránsgettókat hozzon létre mások mellett Magyarországon is. Egy azonban biztos: erősen megkésve, a hibáikat be nem vallva ők is észrevették a fenyegetést, és érzik az ennek nyomán kibontakozó választói nyomást.

Hadházy és a Momentum viszont nem képesek vagy valamilyen okból kifolyólag nem hajlandók belátni mindezt. Ezek után ne csodálkozzanak, ha a magyar választók nem akarják majd támogatni őket.

Zila János

A szerző az Alapjogokért Központ elemzője.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7725) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Életmód (1) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Sport (729) Politika (1582) Belföld (11) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Történelem (18) Mozaik (83) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>