Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
235f49cacb25917a743d97a335fe371f.jpg

LEGO 6857 - Dynamic Duo Funhouse Escape

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A legújabb LEGO szerzeményem, ami az első Superheroes szériás készletem is egyben. És azt kell mondjam, igazán jó üzletet csináltam, mikor napokig tartó töprengés után rászántam magam a megvásárlására. 

A 2012-es szett 380 elemet, valamint 5 minifigurát tartalmaz, amelyek a rajongók és a gyűjtők figyelmét egyaránt felkelthetik. Köszönhető ez a remek ár/érték aránynak, hiszen a dobozzal együtt érkezik Batman, Robin, Joker, Harley Quinn és Riddler. Nincsenek töltelék emberkék, névtelen csatlósok, rendőrök, civilek. A szettben csupa nagymenő, neves szereplőt találunk, akiket külön-külön csak igen borsos összegek kicsengetése után tudnánk a polcunkra felhelyezni. Éppen ezért tűnt a készlet ideálisnak arra, hogy a LEGO szuperhősök beszerzésének első állomása legyen.
]]>]]>
A figurákon kívül a dobozban megtaláljuk még Batman robogóját, ami bármennyire is ingatagnak tűnik, nekem személy szerint elnyerte a tetszésemet. A fő attrakció azonban maga a Funhouse, rengeteg mozgó alkatrésszel, csapóajtóval, csigával, valamint egy síneken legördülő és egy kétszárnyú kapun áttörő kocsival, ami remek ötlet, ráadásul elég jól passzol a Batman - Joker összecsapások hangulatához. A színek tekintetében a Harley Quinn-re hajazó fekete/piros dominál, itt-ott némi Riddler-es zöld és Joker-féle lila beütéssel.  A kész szerkezet a szellős kialakításnak és az elrendezésnek hála a kevés építőelem ellenére mind magasságban, mind széltében elégségesnek mondható, így az végleges formájában akár szobadíszként is megállja a helyét.
Az építéshez fel kell használnunk néhány Technic elemet, de szerencsére ezekből nincsen túl sok és nincsenek is annyira szem előtt. Ami viszont egyértelműen probléma, az a matricák szokás szerinti túlzott erőltetése. Ha jól számoltam, összesen kilencet kell fölragasztanunk különböző elemekre, ami egyesek számára biztosan csalódást keltő lehet.
A magam részéről sosem voltam túlságosan a hívük, ezért aztán vagy fel sem használom őket (sok esetben ez történik), vagy beadom a derekam és jobb ötlet híján ragasztgatni kezdek. Ennél a szettnél sajnos nem sok választása van az embernek, mert a megfelelő látvány és összhatás elérése érdekében - elég nagyok és eléggé központi helyre kerülnek ahhoz, hogy a hiányuk szembetűnően zavaró lenne - kénytelenek vagyunk bevetni őket.
 
]]>]]>
 
Összességében tehát jó vétel, ha sikerül megcsípnünk olyan 14.000 Ft közelében (durván 38 Ft/elem). Így lényegében kevesebbet fizetünk, mintha külön az öt figuráért perkáltunk volna, ráadásul a franchise babák ára idővel inkább felfelé, semmint lefelé szokott elmozdulni. Ennek köszönhetően a készlet az értékét hosszú ideig megtartja, ami azért jó dolog. De a szett ezen túl is sok pozitívumot vonultat fel, aminek köszönhetően nem csak a gyűjtők és a fanok számára válik értékessé és vonzóvá, hanem a magamfajta alkalmi vásárlóknak is, akik korábban nem kóstoltak még bele a Superheroes vonalba.

]]>http://egyevazeletembol.blogspot.hu]]> - a Flag Polgári Magazin partnere

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Mozaik (83) Kultúra (9) Jobbegyenes (2823) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Politika (1582) Tereb (146) Nézőpont (1) Sport (729) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Gazdaság (713) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7708) Szépségápolás (15) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>