Ma 2021 október 17. Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.
Lángol Farkasházy Orbán-gyűlölete

Lángol Farkasházy Orbán-gyűlölete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A pösze Teddy primitív támadása.

Valószínű, hogy néhai Farkasházy Fischer Mór, a herendi porcelángyár felvirágoztatója csak azért nem tépte a haját ükunokája, Farkasházy Tivadar legfrissebb nyilatkozatán (Hírklikk), mert mégiscsak a családhoz tartozik, de azért bizonnyal szomorúan konstatálja, hogy ükunokájának fogalma sincs az úri emberek viselkedéséről.

Tudjuk, Farkasházy az az ember, aki a rendszerváltozás óta nem képes megemészteni, hogy a Kádár-világ – évtizedekig sajnos csak formálisan – megszűnt létezni. Már akkor kérlelhetetlen gyűlölet lövelt a szeméből, amikor látta, hogy az ő liberálbolsi akarata feltétel nélkül többé nem érvényesülhet. A végre szabadon választott Antall-kormányt már létezése első évében meg akarta dönteni az SZDSZ-es, Konrád György-ös Demokratikus Chartával. Ez a kibékíthetetlen gyűlölete fröcskölt szét az akkori Médiahajón, s jutott belőle az őfelségét megszólítani merészelő nemzeti érzelmű újságíróra: „Pusztuljon az asztalomtól” – okádta, s e gyűlölet lángja azóta is lobog benne. A legtöbb orvos szerint gyógyszerrel sem csillapítható. Talán csak akkor perzseli őt kevésbé, ha bele tud rúgni a kormányba, de különösen Orbán Viktorba. Csak úgy, minden ok nélkül, természetesen. Emlékszünk, amikor három éve beteg lelke öröméről beszélt: „Az boldoggá tesz mindig, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját.” Saját régen várt ejakulációján kívül e gyűlölködésnek is épp annyi értelme volt, hogy legalább magára haragította nemcsak azokat, akik Orbánt szeretik, tisztelik s bíznak benne, hanem azokat a futballkedvelő, depolitizált magyarokat is, akik szomorúan konstatálták a vereséget.

Az üknagypapa nyilván már azért is szégyellte volna magát, ha ilyen baromság az eszébe jut, nemhogy arra vetemedett volna, hogy ezt széttrombitálja az országban. Pedig, Kedves Mór bácsi, ükunokája azóta sem tett egy tyúklépést sem előre az emberi méltóság vörös bársonyszőnyegén.

Legfrissebb nyilatkozatában sem akart semmi egyebet közölni a világgal, minthogy szívből gyűlöli az Orbán-kormányt, ezért aztán önszórakoztatásként elkezdte gyalázni a kormány egyes tagjait, illetve a miniszterelnökhöz köthető bizonyos személyeket.

Köztük például Tállai Andrást, akivel Farkasházy szerint az a baj, hogy „az adóhivatal elnöke és pénzügyi államtitkár is lehet valaki egy közönséges főiskolai oklevéllel.” Az a baj, tehát, hogy nincs vele semmi baj. Látnivaló, hogy főiskolai oklevéllel is lehet valaki alkalmas magas beosztás kiváló ellátására, mint ahogy közgazdasági doktorátussal is szabad a lehetőség elmeháborodottá válni.

A tanár végzettségű Németh Szilárdot egyszerűen kidobóembernek nevezi s gyalázza azt a rezsibiztosi munkáját, amivel magyarok milliói számára könnyítette a gyurcsányisták által nagyon is megnehezített mindennapi megélhetést. Matolcsy Györgybe azzal akarta beletörölni a cipőjét, hogy szerinte a bankelnök nem kapta, hanem vette a Debreceni Egyetem díszdoktori díját, merthogy a Nemzeti Banknak mindenre van pénze. Miközben jól látható, hogy az ország pénzügyei stabilak, jó kezekben vannak, ami Orbán Viktor szerint „pénzügyminiszter és a jegybankelnök munkáját egyszerre dicséri”. Farkasházy fröcsögéséből csapódott Deutsch Tamásra is, akit – MTK-elnöki posztját is felemlegetve, mintha ezt éppen neki volna bűn betölteni – Soros-ügyi papagájkommandósnak nevezett. Itt nyilván Soros migránspártisága lehet az ok, pontosabban a kormány bűne, amely szembe megy Soros kontinenspusztító akaratával. Deutsch bűne pedig az, hogy ő – MTK-elnöki tiszte ellenére – ezt a politikát teljes mellszélességgel támogatni merészeli.

Mindössze ennyit akart mondani az MTK öregfiú csapatában is futballozó Farkasházy friss nyilatkozata. Szánalmasan karcsú, de ettől még tény. Nála mindez azt jelenti, hogy „Orbán, takarodj!” Abcúg a demokráciának!

Hogy legújabb (el)élvezete meddig tartja őt bágyadt, nyilatkozatképtelen állapotban, nem tudni. De nem is baj, addig is nagyokat röhöghetünk rajta. Ha már – kiszuperált humoristaként – izzadságszagú poénjai sosem adtak okot nevetésre.

Horváth K. József -]]> https://leander.blogstar.hu/ ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5637) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138) Mozaik (83) Jobbegyenes (2129) Nagyvilág (1463) Történelem (14) Politika (1578) Belföld (6) Egészség (50) Flag gondolja (33) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (662) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>