Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Kunhalmi Ágnes különös dolgot tett

Kunhalmi Ágnes különös dolgot tett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Nem fogják elhinni!

Mégsem tűnt el teljesen a bizonytalanság.

„Ha a különbségeket hangsúlyozzuk, a közös kormányzás realitását kérdőjelezzük meg, azt az érzetet keltve, hogy egy átmeneti időszak után visszatérhet a Fidesz-KDNP szövetség autoriter berendezkedése.

2020. augusztus 13-án a köztársaságpárti formációk elnökei megállapodtak abban, hogy mind a 106 egyéni országgyűlési választókörzetben a Fidesz-KDNP szövetséggel szemben egyetlen jelöltet állítanak. A megegyezés kiterjedt arra is, hogy amennyiben indokoltnak tekintik, a jelöltkiválasztás területén az előválasztás intézményét is alkalmazzák, és a résztvevők úgy látták: Orbán Viktorral szemben egy közös miniszterelnök-jelöltet is meg kell nevezniük.

Mégsem tűnt el teljesen a bizonytalanság. Nem született ugyanis konszenzus abban a kérdésben, hogy egy, vagy több listával vesznek-e részt a 2022-es parlamenti választási küzdelemben.

 Az MSZP, a Párbeszéd és a DK már elkötelezte magát a közös lista mellett, az LMP-ben és a Momentumban e kérdésben formális döntést még nem hoztak, a Jobbik elnöksége pedig olyan megoldás mellett állt ki, amely szerintük maximalizálja az ellenzéki szavazatok számát. Úgy látták, hogy ezt két vagy több lista biztosíthatja igazán, ám nem zárkóztak el attól, hogy amennyiben az ellenzéki választók túlnyomó többsége közös listát szeretne, azon induljanak.

A választók már döntöttek

Míg a politikai pártok közötti vitában még nem dőlt el az egy vagy több lista kérdése, a választók már egyértelműen állást foglaltak. A közvélemény-kutatási adatok egyértelműen az egylistás megoldás előnyeit mutatják ki. A Publicus 2020. június elején, 1007 fő megkérdezésével készült kutatása megállapította, hogy az ellenzéki szavazók egyértelműen a közös indulást preferálják.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2824) Történelem (18) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Politika (1582) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Belföld (11) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (322) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7712) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Tereb (146) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>