Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
Kuncze jókorát rúgott Orbánba

Kuncze jókorát rúgott Orbánba

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
De csúnyán pórul járt.

Ezt olvassák el, felháborító:

A koronavírust előbb-utóbb legyőzzük. És őket?

„Azt mondja a kormány illetve Orbán, illetve ez ugyanaz, hogy:
1. Ha bezárják az iskolákat, vége a tanévnek. Ja! Ha tanév végéig zárják be. Ha nem addig, akkor nincs vége.
2. Azt is mondják, hogy a gyerekek nem betegszenek meg, ezért mehet a tanítás. Ja! Elkaphatják a vírust, de esetleg nem betegszenek meg. Csak hordozzák, fertőznek, haza viszik a nagypapának. Meg egymást is fertőzik, a folyamat felgyorsul. Fertőzik a pedagógusokat is, de azok szintén fiatalok. Vagy nem.
3. Azt is mondják, hogy vannak családok, ahol nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ja! Vannak! Nyáron is. Akkor is meg lehet szervezni az őrzésüket. Most is lehetne. Ausztriában például ezt teszik.
4. Azt is mondja Orbán a saját szájával, hogy ha bezárják az iskolát, a pedagógusok nem kapnak bért. Most tényleg? A miniszterelnök fenyegeti a tanárokat? Esetleg zsarolja? Az ország vezetője? Ez a felelős kormányzás? Vagy majd elmondja nekik, hogy de én megvédtelek titeket magamtól? Ez lesz a nagy győzelem?
5. Megint a harc meg a háború között ugrabugrál. Minek? Miért nem kormányoz? Azért, mert az eddigi kamu nem megy tovább. Mindenütt haverok, bólogató Jánosok, alkalmatlan emberek. És itt a következmény!
A koronavírust előbb-utóbb legyőzzük. És őket?”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.
 
Hoppá! Lyukra futott Gabika!
 
UPDATE:
A gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak – kéri a miniszterelnök.

Hétfőtől digitális oktatás lesz az iskolákban, a gyerekek nem járhatnak be – jelentette be Orbán Viktor a Magyarország Kormánya és a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán, valamint a koronavírus tájékoztató oldalán.

A bejelentés főbb pontjai:

  • hétfőtől új oktatási rend lép életbe;
  • olyan tanítási módokat kell igénybe venni, amelyek nem igényelnek személyes találkozást;
  • a diákok digitális eszközökkel folytathatják a tanulást;
  • a diákjaink jó eséllyel az érettségire is fel tudnak készülni.

Tíz akciócsoportot állított fel a miniszterelnök

Orbán Viktor bejelentette, több munkacsoportot is felállítanak. Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti. Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport is, amelyet Balogh János vezet.

A kormányfő közölte, jelenleg több ezer mintavételhez elegendő kapacitás van. A koronavírus-járvány kapcsán a szakemberek a WHO protokollja szerint járnak el, nemzetközi szabályokat alkalmaznak. 22 millió pár kesztyű, 1,3 millió maszk áll jelenleg is rendelkezésre, és még további egymillió műtéti maszk érkezik. Lélegeztetőgépből 2000, altatógépből ugyancsak 2000 áll rendelkezésre. Több tízezer ember ellátásához van elegendő felszerelés – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: újabb gépek beszerzéséről is intézkedtek.

Izraelből sem lehet mostantól külföldieknek belépnie Magyarországra

Izraelből sem lehet mostantól külföldieknek belépnie Magyarországra, az onnan hazatérő magyaroknak pedig önként vállalnia kell a vesztegzárat – tájékoztatott Orbán Viktor.

Változások az oktatás területén

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli, digitális munkarend lesz – jelentette be a kormányfő. Az igazgatónak és a tanároknak is folytatniuk kell a tanítást vagy otthonról, vagy az iskolából. Lehet, hogy ez a rendszer döcögni fog, de a tanítást folytatni kell – fogalmazott a miniszterelnök.

A tanárok tudnak tanítani és diákok is tudnak tanulni.

Az oktatási államtitkár már a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz – tette hozzá a miniszterelnök. Ha kell, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, de ezt nem ajánlják – fogalmazott. A gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, törődni kell a gyermekekkel és vigyázni a nagyszülőkre – fogalmazott Orbán Viktor.

(MTI, Mandiner)

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Nézőpont (1) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2680) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7091) Tereb (145) Sport (729) Egészség (50) Gazdaság (689) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Történelem (16) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (529) Kultúra (6) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>