Ma 2022 augusztus 18. Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.
Konzum-koalíció

Konzum-koalíció

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bármi áron, bárkivel, bárhogyan.

Gyurcsány, Szél, Vona, Karácsony, és aki odaér. Minden létező és nem létező ellenzéki erő „összefogásba” kezdett. Ez visszalép itt, az félrenéz ott. Már nincs szó elvről, vagy bármi hasonlóról – már csak a hatalom képzete, a pénz ígérete maradt. Bármi áron, bárkivel, bárhogyan.

  • Na, ugye, Józsikám, Hódmezővásárhely!

Lépett be a csepeli kisboltba Hangos ügyvéd, aki anno domináns szerepet játszott a Csepel Művek célirányos felszámolásában. Ideig-óráig szeretett a baloldali értelmiség szerepében tetszelegni. Néha persze jobboldali is volt, mert az üzlet az üzlet.

  • Látja, ha mi, demokraták összefogunk, megvan annak a látszatja!

Józsi csepeli boltos nem szólt. A szavaknak is megvan a maga ideje, most inkább hallgatott. Erőteljesen szemezett ugyan egy raklapnyi sörrel, amelyet könnyed, ám annál dinamikusabb mozdulatokkal tudna az „ügyvéd úr” fejéhez vágni – de mit tehet egy tisztességes komló-nedű a polgári demokrácia elfajulásairól?!

  • Én úgy látom, Józsikám, hogy most Hódmezővásárhely a demokrácia hazája! Hódmezővásárhelyi gondolat, az van most!

Józsi letette a kezében szorongatott hurkapálca-köteget. Ez volt a legfeleslegesebb, évek óta eladhatatlan termék a boltban, gondolta, ha pedánsan szétveri az ügyvéd fején, az az üzletmenetnek sem árt, könyvelő sem szól szemrehányólag, és a helyi média sem állítja be duhajnak. De a verbális konfliktus materializálása előtt azért kérdezett volna valamit.

  • Ügyvédkém, járt már maga valamikor Hódmezővásárhelyen?
  • Nem én, vidék az.

Józsi csepeli boltos szerette a vevőit. Egyfajta szimbiózis volt ez: ők pénzt hagynak itt, ő elad ezt-azt, az árban benne van a gondjaik meghallgatása, egy repi kávé, jobb embereknek bélelve. Az viszont zavarta, ha valaki „észt osztani” állít be az üzletbe. A fennkölten demokrata ügyvéd azonban tudta fokozni.

  • Józsi, összefogni kell! Ha ezt megtesszük, veszni fog a diktatúra!

Józsi kinézett a boltból, ott állt az ügyvéd X6-os fekete BMW-je. Hát piszkosul meghurcolta ez a diktatúra, no.

Az összefogással is voltak problémái. Ugye egyszer már nagyon összefogtak, amikor az ügyvéd úrék ellopták a gyárat. Akkor is ígértek mindent, Józsi szomszédja például egy darabig azzal büszkélkedett, hogy gyártulajdonos lett – aztán lett egy igazolása a munkanélküliségről.

Józsi a bolt kishűtőjére nézett. Volt ott még a rendszerváltás hajnalából egy darab sajt. Ki akarta dobni mindig, de aztán rendszerint adódott valami halaszthatatlan dolga. Egy időben felmerült benne, hogy eladja a progresszív értelmiségnek, az állítólag eszi az ilyesmit, de aztán felülkerekedett benne az emberbarát.

Na, most, a sajtnak és az ügyvéd úrnak volt egy közös tulajdonsága.

Büdös volt.

Az „ügyvéd úr” a szó szoros értelmében, ami liberális tisztálkodási szokásokra utal, mert minek fürdeni, ha „aftersév” is van – de elsősorban „eszmeileg”.

A ballib és a Jobbik mostani összeborulása azonban minden porcikájában bűzlik.

Ez nem érdekházasság, ez egyszerűen undorító.

fotó: youtube.com

Máté t. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (15) Nagyvilág (1464) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6251) Flag gondolja (33) Egészség (50) Életmód (1) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Vetítő (30) Gazdaság (667) Autómánia (61) Jobbegyenes (2388) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>