Ma 2023 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Kondor Katalin: Gyalázkodás és alázkodás

Kondor Katalin: Gyalázkodás és alázkodás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A nemzetállamok szétzilálása folyik...

Nem nehéz dokumentumokat gyűjteni ahhoz az állításhoz, hogy jó néhány éve már abban a közösségben, amelybe (szerintem egy rossz pillanatban) beléptünk, napirenden tartják megalázásunkat, elvárva, hogy tűrjük a gyalázkodást, és persze azt is, hogy alázkodjunk meg. Mondanom sem kell, hogy ez a szervezet az Európai Unió. Az örökös gyalázkodás immáron cáfolhatatlanul fontos fejezete a stratégiájuknak, mégpedig elrettentési célzattal, magyarán azzal, hogy minden véleményt, amely nem egyezik az övékkel, a legaljasabb módon elnyomjanak. Uniós küldöttségek járják az országot, hogy jogállamiságunkat, törvényeinket kifogásolják, hogy bizonyítékok nélkül vádaskodjanak, egyszóval hazudozzanak és gyalázkodjanak.

A mögöttünk hagyott hét is számtalan bizonyítékot, példát szolgáltat erre, idézek is néhányat. Nos, valakik nekünk uszították (avagy nem is kellett uszítani) Rastislav Kačer szlovák külügyminisztert, aki trágár szavakkal illeti a magyarokat, egyebek közt azzal a hagymázas váddal, miszerint mi oroszpártiak vagyunk, és ennek rájuk nézve az a veszélye, hogy egyszer csak hozzánk kerül, azaz visszakerül néhány felvidéki térség. Hogy mindezen magvas gondolatait semmivel sem tudja hitelt érdemlően bebizonyítani Kačer úr, az őt nem zavarja. Az unió meg – miközben folyton gyaláz bennünket a jogállamiság szerinte meglévő hiányosságai miatt – szemrebbenés nélkül tűri, hogy Németországban feles többséggel megváltoztassák a választási törvényt, Párizsban pedig parlamenti szavazás nélkül hirdessék ki a nyugdíjreformot. Magyarán törvénytelenül. S bizony nem vettük észre, mert nem történt meg, hogy Franciaországot meg a németeket bármelyik roppant demokratikus uniós képviselő érdemlegesen bírálta volna.

A kettős vagy inkább már többszörös mérce tehát bizonyíthatóan polgárjogot nyert az unióban, a roppant demokratikus és a jogállamiságért élő-haló képviselők pedig hallgatnak, mint hal a szatyorban. Tényleg, hallott valaki valamelyik uniós képviselőtől, amelynek honfitársa, országa belekeveredett az egyre csak gyűrűdző korrupciós botrányba, némi bocsánatkérés-félét? Legalább az országa nevében meg kellett volna tennie, de én valahogy lemaradtam erről. Tudniillik nem történt meg. A botrány kirobbanása óta is csak aktatologatás folyik, s persze, mint mindig az ilyen esetekben, elkezdődött a szerecsenmosdatás. S még az is előfordult, hogy egy vezető tisztségviselő saját magának engedélyezte a luxusutazásokat. Ezen cselekedet már a kabaré műfajába tartozik, ékes bizonyítékaként az unióban uralkodó jogállamiságnak. Képzeljék csak el, ha egy magyar tett volna ilyet!

No, de menjünk tovább a minket ért gyalázkodásokat illetően! A nyugat által megvásárolt, manapság dollárbaloldalnak nevezett politikusaink is élen járnak a gyalázkodásban, s mindezt nekünk tűrnünk kell. Pár napja például Márki-Zay „kereszténykedéssel” vádolta a magyar kormányt, s ezzel a kormánytól teljesen független keresztényeket is, mondván vagy sugallván, hogy őt üldözik, meg az ő híveit is. (Mint hajdan Jézus tanítványait.) Hogy miképpen és miért üldözik, azt nem tudhattuk meg a zavaros magyarázkodásairól is elhíresült úrtól, mindenesetre mindez csak azt bizonyítja, hogy nálunk büntetlenül lehet ország-világnak, például a YouTube-nak is bizonyítékok nélkül gyalázkodni, következménye úgysem lesz.

Gyalázkodásnak ítélem meg a készülő gyermekvédelmi törvényünkkel szembeni ellenkezéseket, akciókat is, s gondolom, ezzel sem vagyok egyedül. Döbbenetes, hogy egyesek – a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Kunhalmi Ágnes és Cseh Katalin képviselőnők is – ágálnak a törvény tervezett szigorítása ellen, kérve egyben a hazai és a külföldi LMBTQ-szervezetek segítségét. (Fognak segíteni, ebben biztosak lehetnek.) Mindehhez hozzátették, hogy meg akarják mutatni Orbán kormányának, hogy az unió valamennyi tagállamának polgárai megvetik LMBTQ-ellenes retorikáját és törvényeit. Hogy ők ebben miért oly biztosak, az nem derült ki nyilatkozatukból. Nem tudom, e két jeles képviselőnek vannak-e gyermekei, de akár vannak, akár nincsenek, elképesztően kártékony és szégyenletes a magatartásuk.

A fentebb emlegetett néhány gyalázkodó példa mindössze egy hét „terméke”, mondhatnám, hordaléka, de biztosak lehetünk a folytatásban, hiszen hosszan sorolhatnánk még az ellenünk fenekedő külföldi és honi gyalázkodók hazugságra épülő akcióit, akiknek semmi és senki nem drága, semmi sem szent – sőt, e kifejezést valószínű nem is ismerik. Ismerik viszont a terepeket, legyen az kulturális, politikai, avagy sportterep, így azt is megállapíthatjuk, hogy nincs is a közéletnek olyan színtere, amely ne lenne alkalmas a folytonos gyalázkodásra. Tudjuk jól, hogy a gyalázkodók akkor lennének elégedettek, ha minden téren magyarázkodásra, védekezésre, állításaik beismerésére „vetemednének” a megtámadottak, magyarán megalázkodnának. E célból tartják vissza a nekünk jogosan járó pénzeket is. Olvasom, hogy eddig egyetlen fityinget sem kapott Magyarország az úgynevezett helyreállítási alapból, és persze ebben az ügyben is folyton a jogállamisági hiányokra hivatkoznak – ők, a korrupcióról immáron világszerte elhíresült uniós képviselők, élükön a sunyi SMS-eket gyártó Von der Leyen asszonnyal. Abban a, közösségnek nevezett furcsa társaságban, amelynek a költségvetést ellenőrző bizottságának elnöke nemrégiben azt nyilatkozta – talán egy spanyolországi lapnak, de ebben nem vagyok biztos –, hogy „lehetetlen lekövetni a forrásokat a végső kedvezményezettig, nem tudjuk, végül kinél landolnak a helyreállítási pénzek”. No, helyben volnánk. Nem tudjuk, és kész!

Gondolom, sokan törik-törjük a fejünket, hogy mi lehet az ellenszere ennek a szégyenletes, boszorkányüldözésre hajazó magatartásnak? Egyelőre ugyanis kétséget kizáróan folyik a gyalázkodás, és a térdre kényszerítés szándéka egyértelmű. Jó hely ez a Kárpát-medence! Le is rabolták már jó néhányszor, s most úgy gondolják, jöhetnek az újabb rablóakciók. Én meg azt gondolom, hogy van annyi becsület a magyarokban, hogy ezt nem fogják hagyni. Hiszem, hogy a világ felforgatására, a kereszténység üldözésére, az emberellenes célok elfogadtatására irányuló erőfeszítéseket, az emberi lélekért folytatott erkölcstelen és ártó harcot meg lehet akadályozni. Ám csak akkor, ha figyelünk arra, mi történik, ha tisztában vagyunk a tényekkel, ha nem dőlünk be a manipulációknak, az ostoba bulvárhíreknek, azoknak a sátáni gondolatoknak, amelyek a rosszat nevezik jónak, az utálatost kívánatosnak, a csúnyát szépnek, az igazat hamisnak, a hazugságot pedig igaznak. Most itt tartunk, s ez cáfolhatatlan. Szellemi, kulturális és gazdasági hazugságok özöne takarja el a valóságot, s ezeknek célja van: a világ megváltoztatása bizonyos körök érdekei alapján.

John F. Kennedynek nálunk nem sokan ismerik azt az 1961-ben elmondott beszédét, amelyben egyebek közt a következőket mondta: „Az egész világon szembe kell néznünk egy fegyelmezetten egységes és könyörtelen összeesküvéssel, amely elsősorban rejtett módszerekkel növeli befolyásának területét – beszivárgással a megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, gerillákkal éjszaka, mintsem katonákkal nappal. Ez egy olyan rendszer, amely rengeteg embert és anyagi erőforrást tömörít egybe, egyetlen, szorosan összefonódó építményben, egy nagyon hatékony gépként ötvözve a katonai, diplomáciai, hírszerzői, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket. Az előkészületeik titkosak, nem nyilvánosak. A hibáikat eltemetik, nem teszik ki a címlapokra. Az őket elhagyókat elhallgattatják, nem ismerik el. A kiadásaikat nem kérdőjelezik meg, nem kerül hír róluk a nyomdákba, nem kerül nyilvánosságra a titkuk. Ők irányítják a hidegháborút olyan háborús fegyelemmel, amelyet semmilyen demokrácia nem remélhet és kívánhat teljesíteni.”

Nos, Kennedy már halott. Megölték. A nemzetállamok szétzilálása folyik, miként a hazugságáradat is. Mit lehet erre meg a gyalázkodásra és a megalázási kísérletekre mondani? Nehéz kérdés. Talán annyit, hogy: Ébresztő emberek! Ébresztő Európa! Ha nem ébredsz fel, akkor csak az alázkodás jut neked. S hogy most is emlékeztessünk nagyjainkra, Bánk bán áriájából csak annyit idézek: „Gondolj merészet és nagyot, / És tedd rá éltedet: / Nincs veszve bármi sors alatt / Ki el nem csüggedett.”

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Politika (1581) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Történelem (16) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Jobbegyenes (2684) Mondom a magamét (7105) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Belföld (10) Tereb (145) Gazdaság (689) Mozaik (83) Heti lámpás (276) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Irodalmi kávéház (529) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>