Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Ismét sivalkodik a baloldal

Ismét sivalkodik a baloldal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bangóné akcióba lépett!

Bangóné Borbély Ildikó szerint a miniszterelnöknek be kell avatkoznia a miskolci kórház ügyében. Az LMP szerint százmilliárdok hiányoznak az egészségügyből.

Az LMP szerint azonnali 300 milliárd forintos „gyorssegélyre” lenne szüksége az egészségügynek, amely fedezné a munkavállalók bérének emelését és a szükséges beruházásokat.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, nem elég a kórtermeket kifesteni, mert ezzel nem lehet az ágazat problémáit megoldani. Rámutatott: ez az a terület, ahol leginkább látszik a különbség a valóság és a kormányzati propaganda között, az elmúlt tíz évben hagyták teljesen lepusztulni az ágazatot.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy fizetni kell a gyógyulásért, és az országon belül is jelentős különbségek vannak az ellátók között. Hozzátette: újpesti alpolgármesterként is azt látja, hogy elhanyagolt ez a terület, komoly fejlesztési forrásokra lenne szükség.

Kanász-Nagy Máté üdvözölte a kormány és a főváros között zajló, egészségügyi forrásbevonásról szóló egyeztetéseket, és reményét fejezte ki, hogy bővíteni lehet majd az egészségügyi ellátást.

A gyöngyöspatai iskolaügy kapcsán a politikus kérdésre azt mondta, a bírósági ítélet nyomán született kártérítést ki kell fizetni, de ezzel együtt el kell kezdeni az iskolarendszer fejlesztését is. Az elmúlt tíz évben a kistelepülések iskolahálózata leépült, így szükség van fejlesztési pénzre, pedagógusképzésre.

A börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztésével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy Magyarország egyelőre jogállam, tehát a bírósági ítéletet végre kell hajtani, ezeket nem lehet negligálni, figyelmen kívül hagyni. Hozzátette: ha a kormány biztosítaná a feltételeket a börtönökben, akkor nem lennének ilyen perek.


Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője Orbán Viktor kormányfőhöz fordul a Borsod megyei Kórházban történt feltétezett meddővé tétel ügyében.

A szocialista képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, hiába fordult eddig a tárcát vezető Kásler Miklós miniszterhez, „csak maszatolást, tagadást, mély hallgatást” tapasztalt. Ezért most a kormányfőtől azonnali beavatkozást követel az ügyben.

Mivel Kásler miniszter hónapok óta hallgat, így joggal feltételezhető, hogy Magyarország legnagyobb egészségügyi botrányával állunk szemben – fogalmazott az ellenzéki politikus. Hozzátette: már nem beszélhetünk betegjogokról, de az emberi jogok is veszélyben vannak a NER-ben.

Bangóné Borbély Ildikó jelezte, hatóságnak átadott bizonyítékok vannak arra, hogy korábban egy 23 éves gyermektelen nőt a műtőasztalon rasszista indítékból meddővé tettek. Az áldozat három év múlva, egy orvosi per nyomozati szakaszában szembesült először állapotával – idézte fel.

Mint mondta, találkozott a nővel, aki elmondta, hogy nőiességétől és az anyasághoz való jogától fosztották meg, és „elárult még egy titkot, hogy ő nem cigány”.

Ma Magyarországon senkivel nem csinálhatnak ilyet, bármilyen vallása van, bármilyen kisebbséghez tartozik – jelentette ki a politikus.

Bangóné Borbély Ildikó jelezte, hogy a kórházzal kapcsolatban több esetet is fel fognak tárni: műhibáról, tiltott mesterséges megtermékenyítésről, gazdasági bűncselekményekről és európai uniós források nem megfelelő felhasználásáról.

Arra a felvetésre, hogy az ügyben a kórház jogi lépéseket tesz rágalmazás miatt, Bangóné Borbély Ildikó azt válaszolta, így legalább „több oldalról” ki fog derülni az igazság.

A gyöngyöspatai iskolaügy kapcsán leszögezte: Magyarországon minden gyereknek azonos feltételekkel kellene részt vennie a közoktatásban

A börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztésével kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta, a kormány 2016-ban hozott egy jogszabályt, amely lehetővé tette kártérítés indítását. Olyan jogalkotásra lenne szükség szerinte, hogy ne beszélhessünk semmilyen bizniszről.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Vetítő (30) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Heti lámpás (320) Kultúra (9) Gazdaság (711) Tereb (146) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Politika (1582) Mondom a magamét (7668) Sport (729) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2819) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>