Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Ideológiai emberkísérleteket támogat Karácsony varsói haverja

Ideológiai emberkísérleteket támogat Karácsony varsói haverja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Sokkoló hír rázta meg a lakosságot!

,ugyanis kiderült, hogy az LMBT-mozgalmat támogató NGO-k drogokat próbáltattak ki a lakosokkal a felvonulásaik alkalmával. A legmegdöbbentőbb fordulat mégis az, hogy az ideológiai projektet a Rafal Trzaskowski vezette varsói városháza is támogatta.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a lengyel Állami Számvevőszék elé vitte Sebastian Kaleta igazságügyi miniszterhelyettes a Rafal Trzaskowski vezette Varsó főváros által támogatott NGO-k ügyét, mivel véleménye szerint rengeteg hanyagság történt a pénzügyek terén és volt, ahol egyenesen visszaélésekről árulkodnak a dokumentumok.

Az általa benyújtott jelentés szerint 11 NGO kapott fővárosi támogatást több mint 1 millió euró értékben, akik azonban ezt a pénzt a saját „ideológiai kísérleteikre” használták fel.

Ezek a tevékenységek „bőven túlmennek azon a határon”, amilyen tevékenységeket a főváros támogathat – jelentette ki Kaleta.

Egy szervezet például drogteszteléseket végzett a főváros klubjaiban. A programban résztvevőknek azt kellett megállapítaniuk, hogy az általuk kóstolt illegális anyagok, mint a kokain vagy metamfetamin elég „tiszták-e”.

A miniszterhelyettes rámutat, hogy a program szervezői erről videót is közzétettek, de a kihágásokat a projekt dokumentációja is megerősíti.

A videókon az is látszik, hogy a résztvevők reklámozzák a pszichoaktív szereket, és úgy próbálják beállítani őket, mint valami menő dolgot, ami még kívánatos is és egyáltalán nem említik a használat veszélyeit.

Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris jogi kutatóintézet elnöke megvizsgálva a szabálytalan pénzfelhasználásról árulkodó dokumentumokat azt is elmondta, hogy a szabálytalanság teljes egészében a főváros felelőssége, mivel az NGO-k nem adminisztrálták a tevékenységeiket és nem is jelentettek róluk, és ezeket a fővárosnak ellenőriznie kellett volna. Kwasniewski szerint olyan alapvető problémák voltak a pályázatokkal és a támogatások felhasználásának adminisztrációjával, minthogy hiányzott a tevékenység céljának megnevezése, indokolatlan utalásokat hajtottak végre, az adminisztrációs költségeket kétszer számlázták ki és olyan bérleti díjakat fizettek, melyek létét semmilyen papír nem igazolja.

Kaleta szerint a fővárosban ideológiai kísérletek zajlanak anélkül, hogy tájékoztatást biztosítanának a lakosoknak az azokkal járó esetleges életveszélyről, egészségügyi kockázatokról és tudatalatti manipulációt is végeznek azt sejtetve, hogy a tevékenységek során nem lépnek fel ilyen káros hatások.

A dolog lényege, hogy a város jóváhagyta ezeket a kiadásokat és azt, hogy így hajtsák végre a programokat – fogalmazott Kaleta.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7536) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Gazdaság (704) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Életmód (1) Tv fotel (65) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Történelem (18) Mozaik (83) Tereb (146) Politika (1582) Mozi világ (440) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Sport (729) Jobbegyenes (2786)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>