Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
Ho-ho-honti rege

Ho-ho-honti rege

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ilyen ez a popszakma, srácok!

Mindenki más hobbinak hódol. Én például focizok, bokszolok és ha időm engedi, írok. Hont András hobbija egészen más. A HVG rovatvezetője  nagy nyilvánosság előtt szeret hülyét csinálni magából. Történt ugyanis, hogy a “G” nap óta 180 fokos fordulatot vett Lajos-tévé egyik műsorában a kárpátaljai nyelvtörvény került szóba.

Zárójel. Oviban, és alsó tagozatban még elnézik, ha valaki az édes anyanyelvén merészel játszani, írni, beszélni, tanulni, és gondolkodni, de utána már zéró toleranciát alkalmaznak a renitens nebulók “nacionalista vadhajtásaira”. Zárójel bezárva.

Hont kolléga pedig kocsmai stílusban kérte számon Stumpf Andrást, hogy mikor is volt ő Kárpátalján. Két éve – jött a rezignált válasz. Erre Hont: ööö… én három.

Hm..

A mi Andrisunk ezek után gyorsan rendezte sorait, és vad orbánozás közepette a magyar külügy tehetségtelenségével és konfliktuskereső magatartásával magyarázta a botrányos nyelvtörvény létrejöttét. Pedig aki kicsit is konyít a külpolitikához, az tudhatja, hogy a magyar kisebbség csak elszenvedője és nem kiváltó oka ennek a felháborító provokációnak. A kijevi törvényhozás a saját orosz kisebbsége miatt alkotta meg ezt a törvénynek becézett barbárságot.

Hont Andrást persze se a tényekkel, se az igazsággal nem lehet zavarba hozni. Csodálnivaló magabiztossággal mondja, amit gondol a világról. De sajnos nem otthon, a négy fal között, hanem egy televízió stúdiójában. Emiatt aztán meg sem próbálom meggyőzni.

Azonban a haladó sajtó még haladóbb kollégáival és az általuk létrehozott termékek liberális olvasóival talán szerencsésebben járok. Na szóval, én bárhonnan nézem,  itt most a kisebbségek jogainak lábbal tiprásának minősített esete forog fenn. És értem én, zavar titeket, hogy ez a kisebbség történetesen magyar, ráadásul többségében Fidesz-szavazó, de mégiscsak kisebbség, ezért és ilyenformán beletartozik abba a halmazba, amit ti védeni szoktatok. Mert attól, hogy a védelemre szorulók nem transzszexuális földi kutyák, amelyek épp a nem-váltó műtétjükre gyűjtenek, hanem a valóban elnyomott és valóban jogfosztott kárpátaljai magyarság, még őket is védeni kell. Ilyen ez a popszakma, srácok!

Néha, a kevésbé szimpatikus, Isten bocsássa meg, jobboldali Fidesz-szavazók is képezhetnek kisebbséget, akiknek a jogaikért ki kell állnotok. Akkor ugye az összes TASZ-os, Helsinkis fickó ott lesz a magyarság jogaiért kiálló tüntetésen? Vagy már szervezitek is? Hajrá!

Apáti Bence - ]]>http://polgarportal.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5290) Belföld (6) Vetítő (37) Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Tereb (140) Sport (729) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Jobbegyenes (2024) Gazdaság (657) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>