Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
Házhoz is megy

Házhoz is megy

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Népgyűlést szervezett Csepelre a minap Jakab Péter...

a Nép Pártján felekezet alapítóembere. Az esemény nem járt útlezárással, forgalomeltereléssel – nagyjából futballcsapatnyi (kispadosokat nem számolva) érdeklődő verődött össze a munkáskerületben, egy részük a sajtótól jött. A PestiSrácok munkatársa meg is kérdezte Jakabot, hogy ]]>hol van a nép]]>, akinek a pártján állnak, mire azt a választ kapta: otthon maradtak, mert félnek a hatalom retorziójától. – De semmi baj, ha nem mernek eljönni, házhoz is megyünk – magyarázta a Jobbik hajdani felszámolóbiztosa, aki szerint egyébként sem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. (Ez a kis mozzanat is helyet kaphatna abban az elmegyógyászati Jakab-portréban, amit – a futóbolondkór feltérképezésére – talán majd megír valaki az űzött tekintetű néptribun viselt dolgairól.)

„Nem lettem a hatalom rabja, és erre büszke vagyok – tájékoztatta a megkönnyebbült utókort Jakab a Jobbikból való távozásakor. – Megmaradtam annak, aki voltam: egyszerű vidéki gyerek.” Pontosabban a népmesék kemény legényét alakította, aki meg van győződve arról, hogy személyében ölt testet a XXI. század emberideálja, ennek megfelelően az utókor szoboralakban fogja majd megmintázni. Pártelnöki munkásságában látványosan egyesült a gátlástalanság és a kőkorszaki tempó. (Volt, hogy egy zacskó száraztésztát tett a miniszterelnök asztalára, máskor narancsos buktát. Zsák krumplival is megpróbálkozott szegény, de nem járt sikerrel.) Búcsúposztjában felsorolta, hány területen fordult meg eleddig: volt kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, tanár, önkormányzati képviselő, pártelnök. A máig aktív bohócot nem említette.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Gazdaság (698) Tv fotel (65) Belföld (10) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (7422) Politika (1582) Vetítő (30) Életmód (1) Autómánia (61) Mozi világ (440) Heti lámpás (305) Jobbegyenes (2761) Nézőpont (1) Egészség (50) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Történelem (17) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (535)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>