Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Gyurcsány Ferenc ismét borította a bilit

Gyurcsány Ferenc ismét borította a bilit

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megint kikotyogta.

 

Azt szokták mondani, hogy a bűnelkövető mindig visszatér a tett színhelyére. Ebben lehet igazság, hiszen nem csak a krimikben fordul elő ilyesmi. Ugyan a mi tettesünk, Gyurcsány Ferenc el sem ment a helyszínről, úgy próbálta meg tisztára mosni magát, most mégis kikotyogta az igazságot. Ömlengő posztban szólt a híveihez, és bizony minden szavára ráismertünk, pont a saját miniszterelnökségének a visszásságait vázolta, csak éppen fordított előjellel, azaz a mostani kormánynak tulajdonítva azokat, érdemes egy kicsit elemezni a nagy gondolkodó mondatait.

„A szellem ereje tisztaságában rejlik. Zavart gondolatnak a tetszetős ruha is csak könnyen feslő álca. Kormányzás nincs azt vezérlő politikai filozófia nélkül. Hamis filozófia viszont hamis útra vezet. Az önkény hatalmát csak a személyes felelősségét elhazudó mondja a közös cselekvés képességének. Ha eltéved a gondolat, akkor elfajzik a cselekedet. Elfajzott cselekvésből mocskos kormányzás lesz. Lett. Itt tartunk."

A DK vezér elhíresült őszödi beszédéből pontosan kiderül, hogy mit is ért ő tisztaságon és vezérlő filozófián:

„ (…) Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (…)"

Végezetül az önkény hatalmáról papol. Pont ő, aki a demokrácia jegyében embereket veretett véresre, szemeket lövetett ki. 

Nevetséges!

Gyurcsány ezzel az irodalmi magasságokba szánt, álszent bejegyzésével nem írta be magát a nagy költők sorába, sokkal inkább kiborította azt a bizonyos bilit, újból megmutatva a magyar embereknek, hogy milyen politikus és milyen ember is ő valójában.

Itt tartunk, zárja a sorait. Ebben igaza van, itt tartunk: ma ő pontosan ott van, ahova az emberek küldték. Ott van, ahova való, a politika szemétdombján.

Csépányi Balázs

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Gazdaság (711) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2815) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (319) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Egészség (50) Szépségápolás (15) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Mondom a magamét (7657) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>