Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
György Péter: Hellert tilos megalázni, Orbánt viszont …!

György Péter: Hellert tilos megalázni, Orbánt viszont …!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elképesztő!

A leghatározottabban tiltakoznak Kovács Zoltán kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen s felszólították a bocsánatkérésre – írták szigorú politikai nyilatkozatukban az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Intézeti Tanácsának tagjai, összesen hatan, kivétel nélkül liberálisok, köztük György Péter és Radnóti Sándor. Erre a heveskedésre azért adták a fejüket, mert – ahogy arról ]]>beszámoltunk]]> – Kovács Zoltán egyszerű Twitter-üzenetben jelezte véleményét Heller Ágnes Orbán Viktorról megfogalmazott álláspontjával kapcsolatban, amelyben egy lengyel lapnak simán lezsarnokozta a miniszterelnököt.

Méghozzá azért, mert Heller szerint „semmi nem történik az országban, amit Orbán nem akar, és minden megtörténik, amire vágyik.” Azt például pont nem tudom, hogy a kormányfő akarja-e, hogy jegyzetet írjak a filozófusnő legutóbbi otrombaságáról, de ettől még megírom, pedig ez is az országban történik, ahogy korábbi cikkeim százai is itt születtek… Nos, erre a megalapozatlan és érthetetlenül rosszindulatú megjegyzésre válaszolta a kormányszóvivő, hogy a szóban forgó hölgy szerinte öreg kommunista.

Érkezett is rá azonmód a politikai nyilatkozat. Az egyik tiltakozó, György Péter az ATV-n elmondta, „Ez egyszerűen a [kormányfő] politikai álláspontjáról kifejtett politikai nézet. Ez az ő [Heller] véleménye.” Így „személyesen megalázni valakit, súlyos probléma. Heller Ágnes a nemzeti közösségnek egy nemzetközileg nagyon megbecsült, nagyszerű figurája.”

Ezért tehát nem szabad őt bántani. Viszont Orbán Viktort igenis lehet, hiszen – a szövegből következően – ő a nemzeti közösségnek sem meghatározó figurája, hiába nyert három választást egymás után kétharmaddal. Nemzetközileg sem megbecsült államférfi, sőt szerintük már-már elszigetelt szegény, hiszen csak az elmúlt másfél hónapban a világ legbefolyásosabb vezetőivel folytatott megbeszéléseket Merkeltől Trumpig, Netanjáhútól, Macronig, Erdogántól Putyinig. Így aztán róla valótlanságot állítani talán még kívánatos is. György Péter, az ELTE intézetének elmozdíthatatlan, liberális ’ólomkatonája’ szerint Heller fölösleges politikai vagdalkozása rendben van, csak Kovács válasza kiált bocsánatkérésért.

Ugye, megint ott vagyunk a kettős mércénél, Jupiternél és a kisökörnél.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban nem méricskélt, legfrissebb nyilatkozatában egyetlen suhintással megoldotta a gordiuszi csomót. „Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának.”

Végül csak egy mondat Gyurcsánytól, az őszödi beszéde végéről: „Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

]]>https://leander.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (254) Mondom a magamét (5276) Gasztronómia (539) Gazdaság (657) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tereb (140) Vetítő (37) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Életmód (1) Jobbegyenes (2018) Kultúra (6) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>