Ma 2022 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Gyáva kukac, sz@r ember

Gyáva kukac, sz@r ember

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Péterfy Gergely interjút adott az Artisbusiness.hu portálnak. Olvassák el!

 

Péterfy Gergely interjút adott az Artisbusiness.hu portálnak. Az Artisbusiness.hu önmeghatározása szerint független szakmai médium és közösség, és függetlensége egyből kiderül abból a kérdésből, mely szerint: „Mit jelent ma – ebben a korábban elképzelhetetlennek tartott, kádári időket megszégyenítő és az elmékben-lelkekben rettenetes pusztítást végző magyarországi diktatúrában – az írói lét?” A – szintén független – Péterfy Gergely válasza, hogy ő morális iránymutatással és példaadással küzd az „éppen aktuális szutyok szemét diktatúra ellen”. 

Ezen morális iránymutatás jegyében le is lécelt Olaszországba, és onnan hányja vissza az epét Magyarországra, ami ugye, egy valódi diktatúra, ahol a diktatúra ellenségének a könyveit sorozatban adják ki, fizetik neki a jogdíjakat, szibériai munkatáborba hurcolás helyett útlevelet adnak neki, hogy a napfényes Olaszországba költözzön, és engedik, hogy diktatúraellenes gondolatait magyarországi médiumokban közölje.

 

Péterfy Gergely író. Aki kiváló könyveket ír, de ha irodalomtörténeti analógiát keresek, nekem nem Petőfi vagy Jókai jut eszembe, akik ahelyett, hogy külföldről osztották volna az észt, harcoltak a magyar szabadságharcban, hanem inkább Ady, aki egyfajta képzelt morális felsőbbrendűséggel Párizsból szidta a hazáját és annak miniszterelnökét, kibekkelte az első világháborút, és miközben a miniszterelnök Magyarország ellenségeivel küzdött, addig ő a morfiummal, az alkohollal és a szifilisszel.

Péterfy Gergely ezt nyilatkozta:

„Nem lehet szótlanul elmenni mondjuk amellett, ahogy Magyarország az orosz agresszor mellé áll az ukrajnai konfliktusban, ahogy azt sem lehet megtenni, hogy ha az ember tanúja egy bántalmazásnak, nem avatkozik közbe. Aki nem avatkozik közbe, az gyáva kukac, vagyis szar ember.”

Értjük. Orbán Viktor és az ő minden támogatója gyáva kukac és szar ember. Szemben Péterfy Gergellyel, aki a kies Umbriából küzd az ukrán szabadságért.

Nem tudom, hogy Péterfy Gergely és az orosz–ukrán háború kapcsán a kormányon morális szempontokat számonkérő más baloldali értelmiségiek és politikusok tisztában vannak-e azzal, hogy Magyarország miniszterelnöke arra tesz esküt, hogy miniszterelnöki tisztségét a magyar nemzet javára gyakorolja. Vagyis Magyarország miniszterelnökének nem az a morális kötelessége, hogy bármilyen nemzetközi konfliktusban állást foglaljon, beavatkozzon vagy igazságot tegyen, hanem az, hogy tevékenységét a magyar nemzet javára gyakorolja. Ha pedig a magyar nemzet javát az szolgálja, hogy a háborúból kimaradjunk és az oroszokkal jó viszonyt ápoljunk, akkor neki kutya kötelessége Magyarországot a háborún kívül tartani és az oroszokkal jó viszonyt ápolni. Mert erre tett esküt az ország nyilvánossága és Isten színe előtt. Persze nem tudom, ez mond-e valamit egy baloldali értelmiségi számára.

De ha márt itt tartunk, van egy javaslatom Péterfy Gergelynek:

hagyja ott kényelmes olaszországi lakhelyét, és jelentkezzen Ukrajnába önkéntesnek, ott tárt karokkal várják. Máskülönben, hiába jó író, egy gyáva kukac, egy szar ember.

Borítókép: Péterfy Gergely (Forrás: mandiner.hu)

Felföldi Zoltán - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2480) Mondom a magamét (6457) Sport (729) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Vetítő (30) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Flag gondolja (33) Életmód (1) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Mozaik (83) Gazdaság (669)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>