Ma 2020 október 21. Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
Georg Spöttle: A félelemkeltés volta fő cél

Georg Spöttle: A félelemkeltés volta fő cél

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez a helyzet!

A G20-csúcstalálkozót követően vasárnapra virradóra ismét összecsaptak a rendőrök a globalizáció ellen tüntető baloldali aktivistákkal Hamburgban.

„A rendőrségnek nem polgári ellenálló csoportokként kellene tekinteni rájuk, hanem terrorszervezetként” – írja egy Facebook bejegyzésében Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. A hamburgi tüntetők egy antifasiszta szervezetnek tekintik magukat, a céljuk, hogy tönkretegyenek mindent, ami az államhoz tartozik. Jelenlegi szlogenje például az, hogy „Németország, tartsd a pofád!” – ismertette a biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma este című műsorában.

Szerinte ezek a demonstrálók anarchisták, akiknek nincsenek jelentős politikai céljuk. Gyújtogattak, romboltak, tönkretesznek bármit, ami a kezükbe kerül. Nagyon nagy anyagi forrásokkal rendelkeznek, hiszen szinte az összes nyugat-európai országban jelen vannak. De nem csak ott, mert például a magyar civilek között is ott van Gulyás Márton – tette hozzá a szakértő.

Úgy vélte, az 1946-ban megalakult antifasiszta csoportok egyre agresszívabbak és egyre jobban szervezettek. Jobbak, taktikusabban mozognak, mint a rendőrség. Oktatásokat tartanak nemzetközi szinten különböző anarchista csoportoknak, akár erőszakos, vagy békés ellenállásról beszélünk. A civil szervezetek nagyon forró őszt ígérnek, ahogy a szakértő fogalmazott: reméli, nem úgy akarják kiengedni a palackból a szellemet, hogy összeállnak az antifasisztákkal. „Az egy nagyon rossz barátság lenne” – hangsúlyozta a szakértő.

Alapvetően félelmet kelt, ha egy ember feketében van, arcát maszkírozva változtatja át magát. Rendőrségi közlések szerint a tüntetők saját mentőápolókkal is rendelkeznek, annak érdekében, hogy ne kelljen őket kórházba szállítani – ez által elkerülhetik a rendőrségi letartóztatást és előállítást is – magyarázta Spöttle.

Az M1 hamburgi tudósítója megerősítette azt a tényt, hogy egy szervezett, összeszedett csoporttal állunk szemben. Saját szóvivővel is rendelkeznek, aki rendkívül pozitívan értékelte az elmúlt két nap pusztításait.

A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, a szélsőjobboldali szervezetekkel kapcsolatban lehet sejteni, hogy titkosszolgálati megfigyelés alatt állnak, így van ez az antifasiszták esetében is. Amit problémának tart, hogy nincsenek elrettentő büntetések.

A G20-as csúcshoz kapcsolódóan tüntető csoportok konkrét politikai cél nélkül működnek, a rombolás a legfőbb céljuk. Egyes hírek szerint akár Soros György anyagi támogatását is élvezhetik – tette hozzá.

]]>A teljes cikket a hirado.hu-n olvashatják!]]>

]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1571) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (491) Életmód (1) Vetítő (37) Tv fotel (65) Belföld (5) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1871) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (652) Autómánia (61) Mondom a magamét (4866) Történelem (14) Mozaik (83) Kultúra (6) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (244)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>