Ma 2023 április 02. Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Eltörölné az árstopokat Gyurcsányék árnyékminisztere

Eltörölné az árstopokat Gyurcsányék árnyékminisztere

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Varju lászló nagyon durva dolgokat mondott! - Olvassák el!

 

A megszorításokat támogatta már a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban is Varju László, akit Gyurcsányné energia- és rezsiügyi árnyékminiszternek nevezett ki. A DK régi tagja a Gyurcsány-kormány idején megszavazta a parlamentben az egészségügyi dolgozók egyhavi bérének elvonását, a közelmúltban pedig helytelen és rossz beavatkozási módszernek nevezte a hatósági árakat – olvasható az ]]>Origó ]]>cikkében.

Az Origo.hu újabb cikksorozatából az is kiderül, hogy Varju támadta a multikra kirótt extraprofitadót és a rezsicsökkentést, illetve kiállt a háborús szankciók mellett.

 

Gyurcsány Ferenc egyik régi híve tölti be felesége árnyékkormányában az energia- és rezsiügyi miniszter posztját. Varju László 2008 és 2010 között a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára volt és támogatta a megszorító intézkedéseket. Emlékezetes, hogy a Gyurcsány-kormány tizenkét évvel ezelőtt pénzügyi válságra hivatkozva szüntette meg a 13. havi bért. Ezzel Gyurcsányék egyhavi fizetést vettek el az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő orvosoktól és ápolóktól.

Azt, hogy az emberek megsarcolására építő gazdaságpolitikát követné ma is Gyurcsány Ferenc pártja, ]]>az Origo.hu eddigi cikkeiben bemutatott]]> gazdasági és egészségügyi árnyékminiszter elképzelései is igazolják. 

Varju László ugyanezt a szemléletet képviseli, hiszen ő is helytelen és rossz beavatkozási módszernek nevezte a hatósági árakat.]]> ]]>

]]>Az ATV egyik januári műsorában feltették neki a kérdést,]]> hogy mit kezdene a DK az egyes alapvető élelmiszerekre és az üzemanyagra vonatkozó ársapkával, ha kormányra kerülnének. Varju László úgy válaszolt: 

Hát önmagában a Fidesz is úgy tervezi, hogy ez megszűnik, ez az ármaximalizálás, a hatósági ár bevezetése. Amúgy is egyébként ez a versenypiaci körülmények között ez helytelen és rossz beavatkozási módszer...

Látható, hogy a Fidesz egyáltalán nem szüntette meg az embereket védő hatósági árakat.

Nem meglepő az sem, hogy Varju László a nyár elején a multik védelmére kelt a Heti TV egyik műsorában, ahol a benzinárstopról és az extraprofitadóról volt szó.

 

A DK alelnöke szerint nem kellene különadót kivetni a bankok, a multik és a nagy energiacégek extraprofitjára. Varju konkrétan úgy fogalmazott: 

Nem adót fognak fizetni, hanem elvonásokat csinálnak, de én azt gondolom, hogy inkább lehetne olcsóbb a benzin, és egyébként nem kellene elvonni semmit ezektől a vállalatoktól, mi nem értünk egyet.

Ezt a piaci fundamentalista álláspontot képviseli Gyurcsányék gazdasági árnyékminisztere is. ]]>Mint azt a napokban bemutattuk]]>, Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az állami beavatkozást, segítséget és rendszeresen bírálta a különböző árkedvezményeket. Az emberek terheinek csökkentését célzó intézkedéseket a DK-s politikus rendre feleslegesnek vagy károsnak nevezte.

Az eredeti cikk ]]>IDE ]]>kattintva olvasható.

Borítókép: Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Életmód (1) Politika (1581) Belföld (8) Nagyvilág (1306) Gasztronómia (539) Tereb (142) Mozaik (83) Heti lámpás (261) Jobbegyenes (2581) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (6715) Irodalmi kávéház (520) Gazdaság (676) Autómánia (61) Kultúra (6) Tv fotel (65) Történelem (15) Flag gondolja (33) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>