Ma 2021 október 21. Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
Egy liberálisnak sose higgy el semmit!

Egy liberálisnak sose higgy el semmit!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy liberálisnak akkor se higgy, amikor azt állítja, hogy a Föld gömbölyű.

Ilyenkor te rögtön tudod, hogy az bizony lapos, és leghelyesebben úgy jársz el, ha nem mész a szélére, mert bizony leesel. Ha esetleg egyszer, egy rendkívüli esetben mégis igaza van egy liberálisnak (nincs), akkor sincs baj, legfeljebb nem esel le, ellenkező esetben viszont biztos megjárod.

Bizonyíték a fenti tétel érvényességére az 1984 MEK-ből való levétele köré görgetett liberális hisztigombóc. A liberális hisztigombóc úgy működik, mint a lavina (annak ellenére, hogy a Föld lapos): elindul egy apró kis porszem és mire leérkezik hozzánk, már egy óriási nagy gombóc, telis-tele fantazmagóriákkal, őrült elméletekkel és természetesen az ellenzéki aktivizmusok legfőbb forrásával, a legkiállhatatlanabb személyiségzavarokkal.

Szóval amikor olvastam haladó felebarátaim felháborodott sorait arról, hogy Palpatine személyesen tépte ki Orwell könyveit tartalmazó biteket, mint valami intarziát, a Magyar Elektronikus Könyvtárból, rögtön tudtam, hogy bizony ebből egy szó nem igaz. Mi több, inkább pont az ellenkezője történt és valószínűleg megint a liberálisok kúrtak el valamit, nem is kicsit, nagyon. Ahogy azt szokták. Ahogy az kizárólag megy nekik. Az események természetesen ezt a józan, belátó, visszafogott elemző álláspontot igazolták: miután a Momentum és Török Gábor sikeresen felhívták a figyelmet a jogellenes helyzetre, a kiadó sürgetésére a MEK levette a vonatkozó tartalmat, és bizony ebben a száját nyalogató zsebdiktátornak semmi szerepe nem volt.

Persze van még egy tanulság azon túl is, hogy egy liberálisnak soha, semmiben nincs igaza.

Az, hogy milyen mulatságos társadalomképpel rendelkeznek, meg úgy általában milyen viszonyban állnak a valóság nagybácsival. Mert az alapból kerva vicces, ahogy ezek a kopernikuszista, keplerista, deviáns elemek (megismétlem: a Föld lapos) szentül meg vannak győződve arról, hogy bizony egy középiskolai kötelező olvasmány fog széles néptömegeket az utcára szólítani, hogy aztán az Állatfarmmal meg az 1984-el felszerelkezett pesti lakosság kikergesse a Fideszt a parlamentből, miután friss olvasmányélményeik hatására ráébredtek arra, hogy Soros is csak egy kitalált személy, Goldsteinhez hasonlóan, és célja csak Orbán hatalmának erősítése. És ez még csak a társadalomkép.

A valóság nagybácsi meg arra figyelmeztet, hogy nehezen lehet betiltásnak nevezni azt, ami google.com – 1984 – pdf szavak bepötyögése után a virágboltból, 200 Forint birtokában pedig bármelyik antikváriumból megszerezhető – hogy csak a jogfosztott, út szélén hagyott, éhező milliók anyagi lehetőségeinek megfelelő módszereket vázoljam. A magunkfajta kitartottak, csókosok piaci áron is megvásárolhatják. Ja, meg a Nemzeti Alaptanterv része a „betiltott” állapotában.

De még egyszer a legfontosabb: egy liberálisnak akkor se higgy, ha azt állítja, hogy a Föld gömbölyű!

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Jobbegyenes (2133) Sport (729) Nagyvilág (1463) Politika (1578) Egészség (50) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Életmód (1) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Belföld (6) Kultúra (6) Gazdaság (662) Mondom a magamét (5646) Irodalmi kávéház (506) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>