Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Egy gordonkaszóló elemzése

Egy gordonkaszóló elemzése

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az átutalások rendben megtörténtek - kivéve persze a libák ellenértékét...

Amikor Bajnai Gordon felbukkan a magyar közéletben, rögtön lehet sejteni, hogy nagy események előtt állunk. Válságkezelésre lesz szükség, és a külföldön külföldieket más külföldiek kifosztásában szakmailag segítő szakembereink készek hazatérni, hogy megmentsék a hont.

A Heller Ágnes alatt található barlangrendszer alatt található bunkerben folyamatosan ülésező liberálisok, arra a következtetésre jutottak, hogy az Orbán kormány meg fog bukni. Például azért, mert Orbán Viktort őrizetbe veszik az Uniós csúcson a kormányfők a liberális értékek semmibevételének vádjával, és szakértői kormányzásra lesz szükség.

Mint ismeretes, a magyar gazdaság jelenlegi látszólagos pozitív eredményei, amelyek az összeomlást előzik, részben a Bokros csomagnak, részben pedig Bajnai Gordon parádés 2009-es válságkezelésének köszönhetőek. Adja magát, hogy ehhez a két korszakos zsenihez forduljunk segítségért, akik már annyi jót tettek velünk.

Ha kedves olvasónak most gyomorgörcse és pánikrohama van, ne csodálkozzon, azért csinálják.

A HVG című kiadvány (ami jobb napokat sosem látott, mert régen is ilyen volt, csak harminc éve még benyaltuk a hülyeségeit) „elemzést” kért Bajnai Gordontól. Arról például, hogy merre megy Magyarország.

Én komolyan javaslom mindenkinek, hogy ha van bármilyen illúziója a liberális szürkeállomány létezésével kapcsolatban, olvassa el ezt a szöveget.

A liberális klisék – még a magyar ellenzéki sajtóban is példátlan – használatán kívül azt az eredetiséget lehet még felfedezni benne, hogy az Európai Uniót Noé bárkájához hasonlítja. Gondolom az nincs meg neki, hogy Noé bárkájáról gyakorlatilag mindenki lemaradt. Ebben a hasonlatban az utolsó európai emberpár Emmanuel Macron és egy félmeztelen néger férfi.

Az elemezés elemzése következik.

  • „Elemzésének” első pontjában, helykitöltés céljából, felsorolja azokat a nyilvánvaló tényeket, amelyek Európa világpolitikai hanyatlásához vezettek, gondosan kihagyva a felsorolásból a liberalizmus áldásos hatásait. Hitet tesz az integráció fokozása mellett, természetesen a nemzeti sokszínűség megőrzésének elengedhetetlen hangsúlyozásával. Persze Magyarország rúdja kifelé áll. A mi rúdunk áll a legkifelébb.
  • Aztán az a gondolata támad (hahaha), hogy erős középosztály kell. De azért, mert a forradalmat nem a szegények, hanem a csalódottak csinálják. És most a középosztály csalódott. Ipari forradalom 4.0. Orosz militarizmus. Radikális populizmus. Csak a liberalizmus. A demokratikus intézmények nem gyökereznek elég mélyen.
  • A 2008 és 2010 közötti válságkezelés eredményeit (hahahahahaha) részben az ország megtartotta, de utána nagyon leszakadt. Minden rossz, de legalább az ország nincs a veszélyeztetett államok első sorában válság esetén. (Ahol volt, amikor ők kormányoztak.)
  • Az országot lassan ölő daganat fenyegeti. Öregedés, kivándorlás, munkaerőhiány. Növekedés nem tartható.
  • Háborút visel a kormány Európa többsége ellene. Vagy Európa orbanizálódik, vagy nem. Csak kihasználjuk szegény Európai Uniót. Kicsi ország vagyunk.
  • A jelenlegi rendszer tönkreteszi a fejet és a lelket. Agymosás, manipuláció. Messzebb vagyunk a szélsőliberálisok által elképzelt utópiától, mint 1990-ben. (Hurrá!)

Aristo kolléga szerint Bajnai főpolgármester akar lenni, ami mintha felmerült volna már 2014-ben is. Főpolgármester is. Miniszterelnök is, a Nemzeti Bank elnöke is. Ezek univerzális zsenik, bármilyen poszton képesek hatékonyan kiszolgálni a multinacionális pénzügyi szereplőket.

Egészen megdöbbentő, hogy Bajnai Gordonnak mennyire nincsenek nézetei a világról.

Nem csoda, hogy jól kijöttek Gyurcsánnyal, hiszen annak sincsenek elképzelései, csak a jelentés nélküli fogalmak amorf rendszere van a fejükben. Így gondolkodnak azok, akik azt hiszik, hogy ha az átutalások rendben megtörténnek, akkor a valóság is rendben lesz. Kivéve persze a libák ellenértékét.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ezek az ideális társadalmukat úgy képzelik el, hogy ott a pénzügyi műveletek zavartalanságát szolgálja a reálgazdaság és az átlagemberek munkája egyaránt.

Meg kellene végre azoktól szabadulnunk, akik mindig úgy intézik, hogy mi fizessünk először.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (282) Történelem (16) Gazdaság (694) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Belföld (10) Tv fotel (65) Vetítő (30) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (531) Mondom a magamét (7262) Jobbegyenes (2724) Sport (729) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Tereb (146) Politika (1581) Szépségápolás (15) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>