Ma 2021 április 12. Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.
Drámai adatok Németországból: egyre több a megcsonkított nő

Drámai adatok Németországból: egyre több a megcsonkított nő

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Borzasztó!

A Terre des Femmes nevű nőjogi szervezet adatai szerint körülbelül 65 ezer nő él jelenleg Németországban, akinek korábban vallási okokból megcsonkították a nemi szervét.

Az elmúlt egy évben 12 százalékkal nőtt meg Németországban azoknak a száma, akiknek meg van csonkítva a nemi szerve. A szervezet szerint a 2015-ös migrációs válság által legjobban sújtott nyugat-európai országban már több mint 65 ezer olyan nő él, akinek eredeti otthonában már kiskorában elvégezték a brutális műveletet. 

Nagyjából tízéves lehettem, mikor lefogtak és egy asztalra fektettek. Még mindig emlékszem az egész borzalom pillanataira. Rettenetes fájdalmaim voltak, egy borotvapengével végezték el a műveletet, majd összevarrták a sebet"

– mesélte a ]]>Deutsche Wellének]]> a 36 éves Ifrah, aki Szomáliából ment Németországba.

A muszlim többségű országok közül a kelet-afrikai államban követik el arányaiban a legtöbb hasonló csonkítást, melynek elsősorban vallási és törzsi okai vannak. Az FGM nevű női szervezet szerint a 15 és 49 éves kor közötti szomáliai nők 98 százaléka átesett már az ilyesfajta beavatkozáson. A gyakorlat elterjedése a nemi egyenlőtlenségekből fakad, célja a női szexualitás ellenőrzése és korlátozása. A hagyomány a "tisztaság", erkölcsösség és esztétika ideológiája mentén alakult ki. 

Azt sem tudják, mit csinálnak. Csak fognak egy borotvapengét, esetleg egy kést és összevissza szabdalnak lent"

– részletezte a procedúrát az áldozat.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint összesen kétszázmillió nő érintett világszerte.

Az ENSZ-szervezet megjegyzi, hogy a műveletek miatt szörnyű lelki és fizikai traumákon esnek át az érintett személyek, a fertőzéseken túl a gyermekáldás is többszörösen kockázatos náluk. Az DW-nek nyilatkozó Ifrah testvére kilencévesen elvérzett, mikor épp csonkították. 

Korlátozottak a lehetőségeink. Nekünk korábban az orvosi egyetemen nem tanítottak a női csonkításokról, ám változnak az idők"

– mondta az egyik, ilyen esetekre specializálódott dél-berlini klinika vezetője, Dr. Cornelia Strunz, aki öt éve nyitotta az intézményt.

Bokor Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (5219) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Sport (729) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Heti lámpás (254) Gasztronómia (539) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Tereb (140) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Egészség (50) Belföld (6) Kultúra (6) Jobbegyenes (2003) Autómánia (61) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>