Ma 2022 július 05. Emese, Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.
Dömötör rendesen kiosztotta Jakabot

Dömötör rendesen kiosztotta Jakabot

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

„ebben legyen bátor, ne az üléstermi fenyegetésekben”.

A parlamenti munkáról, az inflációról, a gazdaságról és az olajembargóról is szóltak a napirend előtti felszólalások az Országgyűlés hétfői ülésén.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az infláció miatt arra szólította fel a kormányt, hogy „ne nyerészkedjen” tovább a magyar embereken, hanem csökkentse az üzemanyag jövedéki adóját és engedje el az alapvető élelmiszerek áfáját. Hagyjunk több pénzt magyar emberek zsebében, hogy túl tudják élni a válságot – hangsúlyozta.

A kormánypárti képviselőknek azt üzente: ők luxusban élnek, de az átlag magyarnak az élet is luxus. Kiemelte: jelenleg a magyarok csakne fele kevesebb mint 160 ezer forintot visz haza.

Dömötör Csaba államtitkár kiemelte: az európai állampolgárok megélhetését a háborús helyzet befolyásolja, de már ezt megelőzően is nőttek az energiaárak. Úgy vélte: erre az elhibázott szankciós politika csak „rátehet egy lapáttal”, így közös érdek, hogy ne lépjenek életbe olyan intézkedések, amely jobban fájnak Európának, mint a katonai agresszor Oroszországnak. Úgy kell küzdeni a békéért, hogy „közben nem lőjük lábon magukat” – fogalmazott.

Emlékeztett: a kormány családokat védő intézkedéseit – a kamatstopot, a benzinárstopot, az élelmiszerárstopot és a rezsicsökkentést – nem támogatta a baloldal, ahogyan a 13. havi nyugdíj visszaépítését és a szja-visszatérítést sem. Arra is emlékeztetett: az eddigi áfacsökkentéseket sem szavazták meg.

Az államtitkár választ várt Jakab Pétertől a Jobbikban történt szexuális zaklatási ügyben, arra szólítva fel, hogy „ebben legyen bátor, ne az üléstermi fenyegetésekben”.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2348) Tereb (141) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Politika (1581) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (513) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6161) Mozaik (83) Sport (729) Gasztronómia (539) Gazdaság (665) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Nagyvilág (1465) Történelem (15) Vetítő (30) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>