Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Dobrev Klára megdöbbentő esete

Dobrev Klára megdöbbentő esete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pikáns történet!

A politikai hadszíntéren magát újonnan megmérető Dobrev Klára a közvélemény szemében leginkább onnan felismerhető, hogy számos alkalommal képes beleszőni aktuális mondanivalójába az Európai Egyesült Államok szókapcsolatot. Ugyanakkor elegendő szétnézni a közösségi oldalán, és máris látható, hogy előszeretettel kommunikál kettős mércére utaló vagy akár ellentmondó dolgokat.

A jól működő országoknak barátokra, szövetségesekre van szüksége. A diktatúráknak, mint amilyen ma sajnos Magyarország, folyamatos ellenségképre – írta például a napokban. Mit sem törődve azzal, hogy a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció rögvest szembemegy az elhangzottakkal minden egyes alkalommal, amikor bírálóan nyilatkozik Matteo Salvini olasz, valamint Orbán Viktor föderatív Európára vonatkozó kritikáival kapcsolatosan. Ami pedig az ellenségképet illeti, azt Magyarország miniszterelnökének személyében a DK is előszeretettel gyárt magának.

Zuzana Caputová szlovák elnök asszony megválasztásáról Dobrev Klára újabb ellentmondó következtetésre jutott, amikor azt állította, hogy a Fidesz mindenkit támad, aki más, mint ő. Hiszen ez a kijelentés talán még a gyurcsányista szimpatizánsokat is megmosolyogtatta, azzal ugyanis ők maguk is pontosan tisztában vannak, hogy az általuk preferált politikai tömörülés egészen a megalakulásától kezdve kifejezetten agresszív retorikát alkalmaz a tőle eltérő értékrendet képviselő jobboldaliakkal szemben. Mindeközben többgyermekes édesanyaként csípőből tüzel a kormány által meghirdetett családvédelmi akciótervre, egy újabb bejegyzésében azt sugallja, hogy a kis- és középvállalkozásokat a magyar kormány magára hagyja. Arról persze bőszen hallgat, hogy a kabinet márciusban ötmil­liárd forintból ismételten pályázatot hirdetett a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtő beruházásainak támogatására.

Szintén mostanában történt, hogy Dobrev Klára az útszéli trágárkodásban élen járó Nagy Blankát bátor, határozott, és nem utolsósorban okos nőnek titulálta. Mindennek kifejezetten ellentmond, hogy a diáklány azt találta írni a Facebook-oldalán, hogy a rendszerváltás után a Magyar Szocialista Párt nyerte a választásokat. Az az MSZP, amely ugyanabban az időszakban természetesen nem került hatalomra, de amelynek a későbbiekben egy ideig Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc is tagja volt. Talán ez a tudatlanságból papírra vetett, fiktív momentum tetszhetett meg a DK európai parlamenti listavezetőjének.

Aki egy másik – magát mozgalomként definiáló – Momentumért is hasonlóképp lelkesedett. A Demokratikus Koalíció közleményben vállalt ugyanis szolidaritást a december 13-i Kossuth téri tüntetések idején rendőrökre támadó Fekete-Győr Andrással. Persze azokkal a polgárokkal, akik 2006-ban szenvedtek a gyurcsányi rendőri brutalitás során maradandó, súlyos fizikai és lelki sérüléseket, a párt sem most, sem pedig akkor, még a szocialista párt kötelékében nem sietett szolidáris lenni.

A DK európai parlamenti listavezetőjének azonban más miatt is főhet a feje. Első fokon a Fővárosi Törvényszék ugyanis megállapította, hogy jogszerű volt a Magyar Nemzeti Bank tizenötmillió forintos bírsága, amelyet a Dobrev Klára vezette Altusra szabott ki jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt. Az ügyben ráadásul a Budapesti Rendőr-főkapitányság is nyomoz, mivel az Altus mintegy négyszázmillió forintnyi kölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, valamint a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének. Bár április 5-én az Új Köztársaságért Alapítvány, továbbá a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének európai parlamenti képviselőcsoportja Európa válaszúton – a jövő perspektívái címmel rendezett konferenciát, ahol a „politikus asszony” is beszédet mondott, ennek ellenére tanácsos lenne saját szemszögét és távlatait is felülvizsgálnia.

Ráth Orsolya - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tereb (146) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2819) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Vetítő (30) Heti lámpás (320) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Autómánia (61) Mondom a magamét (7668) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Gazdaság (711) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Történelem (18) Egészség (50) Nézőpont (1) Kultúra (9) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>