Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Botrány! Hazugságözön Magyarországról

Botrány! Hazugságözön Magyarországról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Iszonyú agymosás a horvát közszolgáltatóban.
Nem cáfolt hazugságözön Magyarországról déli szomszédunk közrádiójában és köztévéjében

A HRT.hr hétfői reggel tette közzé címlapján (órákig vezető hírként ]]>https://vijesti.hrt.hr/498738/mogu-li-europski-pucani-bez-orbana]]>) az "U mreži Prvog" adásban történt beszélgetést, amelyen Ivan Novosel a horvátországi Emberi Jogok Háza igazgatója, Jadranka Polović a Libertas egyetem politológusa és a horvát Euractiv portál szerkesztője, Željko Trkanjec vett részt. Ez a műsor a Horvát Rádió egyik leghallgatottabb adása a reggeli sávban - minden nap 7.30-tól -, amelyet a közszolgálati televízió is sugároz.

A Magyarországról elhangzott nettó hazugságok olyan töménységben hangzottak el, hogy még Sargentini asszony is elpirult volna:

Ivan Novosel
- 2011-es alkotmánymódosítással az akkori Alkotmánybíróságot megszüntette a kormány... (Novosel úr a magyar Alkotmánybíróságot értesítette erről? - a szerk.)
- Orbán mai Magyarországa az EU szégyene. (Az isiászos Juncker meg a dicsősége... - a szerk.)
- A média az Orbán kabinet kontrollja alatt van. (Ha ezt az Index újságírói tudnák! - a szerk.)
- A hatalommal szemben kritikus médiumokat elhallgattatják, vagy elhallgattatásukra törekednek... (Pl. Népszava, HVG vagy Index.hu, 24.hu vagy RTL Klub, ATV... - a szerk.)
- Az emberi jogokkal foglalkozó magyarországi NGO-kat különösen szigorúan ellenőrzi az állam adóztatáson keresztül...(Valóban nem ártana. - a szerk.)
- Orbán ellenőrzi a bíróságokat: ...példa erre a közigazgatási bíróságok létrehozása, amely direktben a minisztériumok felügyelete alatt működik ... bizonyos mértékben a minisztériumnak lehetősége van a biráskodás revíziójára is. (Agyrém, a diktatúrákat nem kimondottan támogató Velencei Bizottságnak mintha egész más véleménye lenne erről. - a szerk.)
- Orbán embertelen rezsimjének karaktere látható a legutóbbi alkotmánymódosításokban, amelyben a hajléktalanságot kriminalizálták. Amiatt üldöztek több mint 10 embert, mert hajléktalanok. (Nem tíz, de egy ilyen példa sem volt. - a szerk.)

Željko Trkanjec
- Orbán diktatórikus intézkedésekkel húzta ki magyarországot a krízisből. (Pl. bankadó, rezsicsökkentés, új munkahelyek létrehozása, családtámogatás, adócsökkentés...? - a szerk.)
- Orbán 1998-2002-között részt vett abban, hogy olyan pénzt költsön Magyarország, amellyel nem rendelkezik. (2002-ig az ország adóssága csökkent és a V4-ek között a legjobb gazdasági pozícióban voltunk, majd jött a Gyurcsány-féle rezsim, amely valóban azt tette, amit Trkanjec úr hazug módon most az első Orbán-kormányra is ken. - a szerk.)
- Betiltotta az egyetemistáknak, hogy elhagyják az országot, ez az emberi jogokat sérti. (Minden egyetemista tudja, hogy ez hazugság. - a szerk.)
- Törvényt hozott, amely szerint az emberek kötelesek 400 órát túlórázni évente, és a munkaadó csak akkor köteles ezt kifizetni, amikor az neki tetszik. (Megkoronázza a hazugságáradatot, mert ezt bizonyára valamelyik magyarországi félkegyelmű elvtársa taníthatta be, hisz önmagától még egy elszabadult Trkanjec sem költ ekkora baromságot. - a szerk.)

Jól jellemzi a fél órás műsor agymosás jellegét, hogy Magyarországról némi reális képet a CEU-n végzett Jadranka Polović kísérelt meg lefesteni, amellett, hogy nem is kísérelte meg senki cáfolni a fenti hazugságokat.

Üdvözlet,
 KJ

p.s.: Nem ártana a fentieket megosztani Horvátország magyarországi nagykövetségével és Magyarország horvát nagykövetségével sem.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Tereb (146) Szépségápolás (15) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2825) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Történelem (18) Mozaik (83) Autómánia (61) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7725) Politika (1582) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>