Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Bokros bedurcizott Gyurcsányra

Bokros bedurcizott Gyurcsányra

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Feri és Lajos egymás kezébe csapott, sokáig szorongatták, majd gyorsan félrefordultak.

Bokros Lajos szerint Gyurcsány Ferenc átverte őt, mert ígérete ellenére mégsem juttatja be a Parlamentbe. Hát nem tudom… Egyfelől, ki az a bolond, aki bízik Gyurcsányban? Másfelől Bokros mióta több egy közéleti ön-dílernél? Mindez persze csak azért érdekes, mert jól szemlélteti, milyen, ha ezek megállapodnak az „összefogásról”.

A magyar közéletben van jó néhány ember, akibe az ember mérsékelten helyezi bele bizalmát. Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos előkelő helyen szerepel ezen a listán. Csak elképzelni tudom négy hónappal ezelőtti összefogásukat.

Feri és Lajos egymás kezébe csapott, sokáig szorongatták, majd gyorsan félrefordultak. Mindketten gyorsan ellenőrizték, hogy megvannak-e a jegygyűrűk, láncok, brifkók és egyéb értékek. Saját politikai tisztességüket és állhatatosságukat nem kellett keresni, hol van az már! Meg hol volt már akkor, amikor még állítólag megvolt…

Mindezek fényében több, mint komikus volt Bokros tegnapi közleménye, amelyben jelezte, Gyurcsány megvezette őt. Azt ígérte, hogy szövetséget kötnek, felveszik a listára, parlamenti helyeket kapnak – most meg semmi.

A DK szerint ez nem igaz, a nagybajuszú durcizott be. Sejtetik: Bokros elkezdett más pártok felé kacsingatni, csak hát ott nem tudott jobb üzletet kötni, itt meg elment a meccs.

Ki vert át, kit? Mégis, nem mindegy? A világ nagy dolgain ez semmit sem változtat.

A Bokros-Gyurcsány dulifuli következményei?

Bokrosék állítólag egyedül indulnak a Parlamentbe. Ha Micu nevű önelégült zabagép-macskámnak hasonló kapcsolatai lennének Soros Györggyel, és bármikor eszébe jutott volna „a legnagyobb magyarnak” titulálnia az oligarchát – talán ő is tenne hasonló bejelentést.

A Soros-viszony ellenére sincs azonban Bokrosnak szemernyi esélye sem. A legtöbb, amire jó ez a morci-kampány, hogy a gazda beprotezsálja valamelyik másik demokrata listára. Mondjuk az LMP-ére. De erre sem fogadnék nagyobb összeggel. A papírforma, hogy kap valamennyi pénzt a szereplésre, majd később a megélhetésre. Ennél többet nem hiszem, hogy érne jelenleg Sorosnak.

Gyurcsánynak mit jelent mindez? Legfeljebb egy önelégült vigyort.

Gyurcsány potenciális szövetségeseinek? Tanulságot, de azt nem fontolják meg. Többségük, például a jó Juhász Péter olyan helyzetbe kormányozták magukat, amikor nem szabhatnak feltételeket. Ha az alku végén se gyűrű, se tárca – megköszönhetik a sorsnak, hogy ennyivel megúszták.

Az MSZP-nek? Nekik már nem mindegy? Ők már megvannak Gyurcsánynak.

Nekünk, normális embereknek? Semmit. Mi az újdonság a Gyurcsányokban, Bokrosokban?

Csak végre jó lenne hátrahagyni őket a múltban…

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Gazdaság (667) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Kultúra (6) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6240) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tereb (141) Sport (729) Heti lámpás (260) Politika (1581) Jobbegyenes (2382) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>