Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Berkesi, Márki-Zay és a haza

Berkesi, Márki-Zay és a haza

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezek az emberek egész egyszerűen kórokozók.

Nemzeti értékalkotókká kívánnak válni úgy, hogy közben saját nemzetüket támadják.

„A komédia az élet távolról nézve, a tragédia az élet premier plánban.”
(Buster Keaton)

Kedves olvasóim talán már megszokhatták, hogy publicisztikáimat valamilyen, a témához illő idézettel kezdem. Teszem ezt abbéli megfontolásból, hogy mennyiben az olvasó a saját írásomat esetleg nem is tartja megjegyzésre méltónak, legalább az idézettel nyújtsak számára valamit. Így tettem legutóbbi cikkemnél is, amikor a hazával kapcsolatos idézetekre kerestem rá az egyik legnagyobb idézetmegosztó portálon. Amit tapasztaltam, azt muszáj megosztanom.

***

Idézet a hazáról. Ilyenkor az ember kikre gondolhat? Széchenyi, Kossuth, Márai, Radnóti, Petőfi, és még sorolhatnám. Hát kérem! Ezen a bizonyos legnagyobb idézetgyűjtő oldalon a hazával kapcsolatos legelső idézet egy bizonyos Braun Róberttől származik. Nem írom le magát az idézetet, mert csupán egy impresszió, annak viszont túl hosszú. Fontosabbnak tartom inkább, hogy megismertessem a kedves olvasót Braun Róberttel. Ő nem más, mint az Index és a TASZ alapítója, Pető Iván volt tanácsadója, Medgyessy Péter miniszterelnök volt kommunikációs vezetője, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt stratégiai főtanácsadója. 

Ezen a ponton egy picinyke gombóc kezdett el képződni a torkomban, valami még ennél is rosszabbra, ennél is szürreálisabbra számítva. Saját magamnak tett baljóslatom igaznak bizonyult. A találati listán negyedikkén megérkezett Márki-Zay Péter is, ezzel a briliánsnak éppenséggel nem igazán mondható idézettel:

„Az ember végül ott lesz otthon, ahol tizennégy és tizennyolc éves kora között élt.”

Kíváncsi voltam, így beütöttem nevét az oldal keresőjébe. Hát kérem! Márki-Zaynak nem csak a hazával kapcsolatos idézetei vannak ám! Világnagy mondásai megtalálhatóak a hit, a fejlődés, a veszteség, a szülő, a társadalom, az utazás, az elfogadás, a matematika, a könyv, az élet, a szeretet, a nemzet, a kultúra, a vallás, az üzlet, valamint az ellenség címszavaknál is.

Ami viszont utána következett, az már Márki-Zaynál is gyomorforgatóbb volt. Személyesen Berkesi András tollából, úgy is, mint egy néhai ÁVH-s verőember őrnagytól vett hazaszeretet-bonbon:

„Ha az embernek választania kell a szülőföldje és a férje között, akkor szent kötelessége, hogy a szülőföldjét válassza.”

Mondanom sem kell, hogy Berkesinek, ennek a népnyúzó kommunista vallatótisztnek is több száz firkálmánya szerepel a gyűjtőoldalon, mégpedig szintén számos kategóriában. S bizony a második oldalig kell lapoznunk, hogy végre kapjunk egy kis Petőfit. Márai Sándor és Wass Albert szavaiért a harmadik és negyedik oldalig kell klikkelgetnünk, hogy valahogyan kiverjük a fejünkből azt a sok undorító ostobaságot, amit az első találatokkor kaptunk. 

***

Hogy mindez jelent-e valamit? S ha igen, mit? A kérdés megválaszolásához nem kell katedrával rendelkező egyetemi tanárnak lenni. Természetesen ez nagyon is óriási jelentőséggel bír. A jelentősége pedig abban rejlik, hogy a hobbimagyar liberális szubkultúra úgy eszi be magát észrevétlenül mindenhová, mint a rák. S ha nem vigyázunk, belülről emészt fel minket. Több száz, több ezer idézet, sokszor a semmiről, s igen gyakran a senkiktől. Hogy egy ellenpontot említsek, ha beütjük a keresőbe a „magyarság” kifejezést, egész pontosan öt idézetet kapunk; na de ezeket legalább autentikus helyekről: a Ghymestől, Tamási Árontól, Gárdonyi Gézától, Makovecz Imrétől és Györffy Istvántól. Sajnos az öt találat egyben azt is jelenti, hogy a populáris, idézhető idézetek gyűjteményében annak a kifejezésnek, hogy magyarság, nincs túl nagy jelentősége. 

***

Mifelénk Magyarországon a néha nagyon okos, de mindig nagyon liberális emberek nagyon oktalanul viselkedve pszeudo-intellektuális kínjukban azt merik mondani, hogy a kultúra nemzeti érték, s közben a valódi értéktelenség hirdetőivé váltak minden platformon. Nemzeti értékalkotókká kívánnak válni úgy, hogy közben saját nemzetüket támadják. Ezek az emberek egész egyszerűen kórokozók. Ideje teljes immunitást szereznünk ellenük.


]]>Íme, a találati lista…]]>

Varga-Bíró Tamás -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (664) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1465) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Életmód (1) Szépségápolás (15) Heti lámpás (259) Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2307) Mondom a magamét (6062) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Vetítő (30) Belföld (6) Mozaik (83) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>