Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
Bergoglio méretes öngólja

Bergoglio méretes öngólja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A katolicizmus is olyan mint a nácizmus?

 

Történt, hogy a balliberális megmondóemberek, politikusok és nonprofit szervezetek – vagyis a nemzetek eltörlésén ténykedők – annyit populistáztak, hogy annak elkopott szitokszó mivolta. Addig populistázták Orbán Viktort, majd Salvinit, hogy a populista mellé társulnak az ő általuk képviselt, a nemzetek számára fontos, pozitív értékek.
Sebaj, gondoltak egyet, találtak egy másik kifejezést, amellyel majd jót lehet rúgni  az önrendelkezésüket feladni nem szándékozó országokon, nemzeteken.

A szó: szuverenizmus.
A fene se' gondolta, hogy a mocskolódásba egy sunyi öregember is benevez egy méretes öngóllal.

Minapi interjújában Bergoglio – ő az, akit egyesek katolikus pápának tekintenek – a szuverenizmus veszélyeivel kapcsolatban a következőket találta mondani (idézet a magyarkurir.hu-ból):
"– A szuverenizmus elszigetelődő magatartás. Aggódom, mert elhangzanak olyan beszédek, amelyek Hitler 1934-es beszédeihez hasonlítanak: „Előbb mi! Mi…, mi…”: ezek a gondolatok félelmet keltenek. A szuverenizmus bezárkózás. Egy ország legyen szuverén, de ne bezárt. A szuverenitást meg kell védeni, de óvni és előmozdítani kell a többi országgal, az Európai Közösséggel való kapcsolatokat is. A szuverenizmus túlzás, amely mindig rosszul végződik: háborúkhoz vezet. Az a végződés, az „izmus”, sosem vezet jóra."

Amellett, hogy az immár szuverenizmussal is megbélyegzett V4-ek (vagy Salvini) éppen a legnyitottabbak, a konzervatív értékeket valló magyar emberek tudják, hogy a ballib orgánumok kitartott vezérszónokai, vagy nyomorult hazaáruló politikusaik, akik mondataikba a hitlerezést, a nácizást beleszövik, azokban valami ordas hazugságról vagy átverésről terelik el a figyelmet.
Tegyünk csak fel egy kérdést – ha már az interjút készítő La Stampa újságírója elfelejtette – Bergoglio idézett utolsó mondatával kapcsolatban:
– Az az "izmus" végződés szerinte a katolicizmus esetében sem vezet jóra?

Nem fogják elhinni, a következő Bergoglio-féle mondatban már ott is van a magyarázat, hogy miért a legelső keresztényi, evangéliumi feladat migráció esetében a befogadás...

Üdvözlet,
 KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2825) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Vetítő (30) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Gazdaság (713) Mozi világ (440) Tereb (146) Mondom a magamét (7731) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>