Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Bencsik András: Népi zenekar

Bencsik András: Népi zenekar

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Jó hír? Dehogy. Nagyon rossz hír.

Emmanuel Macron elnök pártja, a Köztársaság lendületben és politikai szövetségese, a centrista Modem a szavazatok 32,32 százalékával végzett az élen a francia nemzetgyűlési választások első fordulójában. A jobbközép Köztársaságiak 21,5, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 13,2 százalékot kapott, míg a májusig kormányzó szocialisták 9,5 százalékot értek el.

Jó hír? Dehogy. Nagyon rossz hír. A választásra jogosult mintegy 47 millió francia állampolgárnak ugyanis kevesebb mint fele szavazott, vagyis az a helyzet, hogy Macron a választók alig felének alig harmadával, magyarul a választásra jogosultak úgy 15 százalékának támogatásával aratott győzelmet, és a torz francia választási rendszernek köszönhetően a második forduló után kétharmadosnál is nagyobb többsége lehet.

Franciaországban az történt, hogy a köztudottan megcinkelt francia választási rendszerben a választásra jogosultak több mint fele nem bízik. Minden oka megvan erre, mert egy, a semmiből jött médiamozgalom, élén egy egyszer már bukott politikussal, a választásra jogosultak elsöprő többségének, 85 százalékának a közönye vagy elutasítása mellett (ami közel hasonló alapállás) ekkora győzelmet söpörhet be.

Franciák, nagy a baj, kellene mondania erre az univerzális Csintalan Sándornak, a köpönyegforgatás nemhivatalos világbajnokának, aki épp ezekkel a szavakkal indította el az utóbbi évek legundorítóbb médiaakcióját, amelyben jobbikos és ultraliberális politikusok egymást erősítgetve bizonygatják a magyar választási rendszer igazságtalanságát. A szocialista Csintalan Sándor, a liberós Gálvölgyi János, Hajós András, Kornis Mici, Misetics Bálint, valamint a jobbikos Pörzse Sándor, a szintén liberós Stohl András, Thuróczy Szabolcs, Törley Katalin, a vígan zsidózó jobbikos Zagyva György Gyula és a többiek közös szerepléséhez azonban csak alibiként szolgál a nagy jajveszékelés a magyar egyfordulós választási rendszer miatt.

Itt többről van szó, ez az első alkalom, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb egy közös politikai kiállásban fogalmazza meg, mi az, ami közös bennük: a kormány iránti gyűlölet és a kormánybuktatás vágya. Ez volt az első akció. A közvélemény rászoktatása megkezdődött. Hamarosan újabb vészjelentés következik, és akkor megint összefognak a szép arcú népi demokraták, akik között a globális demokráciaharc olyan neves tényezői is megjelennek majd, mint az édibédi Bajnai Gordon, a hervadhatatlan Pető Iván, az örök­ifjú és tetterős Demszky Gábor, másfelől pedig Vona Gábor – és együtt a népi zenekar.

Forgatókönyvük most lendületet kapott Franciaországból: ha ott hülyét lehetett csinálni a közvéleményből, és ennek Európa örül, miért ne lehetne ezt a tragikomédiát eljátszani itt is? Miért ne lehetne az Orbán-rezsim szörnyű terrorja ellen lázadni – ha már a bunkó nép túlnyomó többsége az istennek sem akar elfordulni választottaitól – egy totális szélsőbal-szélsőjobb összefogással?

Miért ne lehetne székházakat foglalni, autókat gyújtogatni, utcai blokádokat szervezni (ez 1990-ben már bejött), közterületi balhékat indítani, esetleg egy kis vér is folyhatna, és ezek kellő média­támogatással ügyesen megzavarhatnák, megfélemlíthetnék a közvéleményt, és akkor akár össze is jöhetne valami…

Németországban és Franciaországban a választóknak már nincs módjuk a saját sorsukról dönteni, azt kell választaniuk, amit kapnak. Mi azonban meg kell védelmezzük magunkat. Ezektől a zombiktól is.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2340) Gazdaság (665) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6144) Kultúra (6) Tereb (141) Sport (729) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Heti lámpás (259) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Belföld (7) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Történelem (15) Mozaik (83) Vetítő (30) Nagyvilág (1465) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>