Ma 2021 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
1ba21.jpg

Bencsik András: Nagy a baj, de nem baj

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Lapzártáig nem érkezett meg a külügyminisztériumba a román kormány nyilatkozata, amelyben elnézést kérnek Traian Basescu volt román köztársasági elnök pimasz és fenyegető nyilatkozata miatt.

(lapunkban olvasható), amelyben Budapest románok általi megszállásával gúnyolódik (az 1919-es kommunista puccs egyik szörnyű következménye), és megfenyeget bennünket egy újabb látogatással, amúgy belengeti az új román államhatárt, amely a Tisza vonalát követné. Mindezt azért, mert Szijjártó Péter, a hosszú évtizedek óta első karakán és gerinces külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomácia tagjainak, hogy december elsején együtt ünnepeljék a románokkal Erdély erőszakos elszakítását Magyarországtól, amin – mint helyesen megjegyezte – magyar embernek nincs mit ünnepelni. Erre Basescunál kirobbant az alattomosan udvarias román máz alól az ősgyűlölet minden iránt, ami magyar.

Mintha a karóba húzással történelmet író, vadállati kegyetlenségű Vlad Tepes, alias Dracula támadt volna föl. De ez nem újdonság. A román néplélek mélységeit és sötét bugyrait sokan elemezték már. Érdekesebb viszont a hallgatás a hivatalos román politika részéről, ami bizonyos értelemben akár egyetértésként is felfogható, és figyelmezteti a kortárs magyar értelmiséget arra a veszedelemre, ami a politikailag túlontúl is korrekt román diplomácia mélyén megbúvik: egy rögeszmés álom Óriás-Románia megvalósítására, valamint az olthatatlan magyargyűlölet. A csend beszél.

A másik oldalon is a csend mondja el a legtöbbet. Úgy veszített a patrióta osztrák Szabadságpárt jelöltje, hogy Ausztria területének több mint kétharmada őt támogatta, de a nagyvárosok kevert népessége ellene szavazott. Számos adat, szám, statisztika látott erről napvilágot, egy sereg okos és kevésbé okos elemzés, csak egy dologban nagy a csend, hogy valójában a már állampolgárságot szerzett bevándorlók és a belőlük élők százezreinek szavazatai döntötték el a kérdést. Ausztria elbukott, az osztrák tudatú vidéki lakosság akaratát már képes felülírni a vegyes tudatú, a multikulturális létezés örömeiben lubickoló nagyvárosi sokaság. Talán a 2018-as országgyűlési választásokon még lesz esélyük összefogni a patriótáknak, talán lesz még egy esély, hogy megállítsák a zuhanást, de Bécs, Graz, Salzburg és a többi nagyváros már elesett. Ha így megy tovább, Bécsnek is muszlim főpolgármestere lesz, de legalábbis jugoszláv.

Olaszországban viszont hatalmasat bukott a multikulti, és mivel az egészséges olasz egoizmus egyelőre ellen tudott állni a multikulti betelepítésnek, másfelől a migránsok inkább Merkel mama paradicsomába igyekeznek, a népszavazás végeredményébe nem szólhatván bele a betelepültek, az az olasz nép akaratát tükrözi. Kérdés, mire mennek vele.

Egyfelől úgy látszik tehát, nagy a baj, a történelmi kísérlet a nemzetállami lét felszámolására egyre hevesebb társadalmi feszültségeket okoz, amit egyre nehezebb orvosolni, és ez újabb feszültségek kirobbanását vetíti elő, másfelől azonban egyre nyilvánvalóbban kiolvasható e jelekből egy erősödő akarat a részben elveszített önrendelkezés visszaszerzésére. Az új patriotizmus egyik sajátossága lesz, hogy a nemzetek a hasonlóképpen gondolkodó szomszédos nemzetekkel összefogva lesznek csak képesek legyőzni társadalmi betegségeiket. Ami viszont általában véve Romániát illeti, fogjuk fel ezt egy olyan kórnak, amelyre talán éppen most találják fel a gyógyszert.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2029) Életmód (1) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1455) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Egészség (50) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (138) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Autómánia (61) Politika (1578) Belföld (6) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5299) Sport (729) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (504) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>