Ma 2021 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Bencsik András: Kistigris lett belőlünk

Bencsik András: Kistigris lett belőlünk

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mi lehetünk a legboldogabbak, ha végigcsináljuk.

Nincs ebben a címben túlzás. Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Hongkongban az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében.

Emlékezhetünk, amikor az Orbán-kormány 2010-ben hivatalba lépett, Magyarország a szocialista trükkök százai következtében a gazdasági csőd szélére került. Az új gazdaságpolitikát választók előtt ekkor két út állt: biztonságra törekedve dolgozni a túlélésért, vagy egy „unortodoxnak” nevezett, merész gazdaságpolitikával törni előre.

Az utóbbi óriási sikert hozott. Magyarországon bevezették az egykulcsos adórendszert Európa legalacsonyabb adóival, amelyek kulcsfontosságúak voltak abban, hogy mára Magyarország tudja felmutatni a legnagyobb arányú gazdasági növekedést az Európai Unióban. A vállalkozóbarát környezet, a bérek dinamizálása, a duális képzés bevezetése, amelynek révén a középiskolások hasznosítható tudás birtokába is kerülhetnek, az intenzív nyitás a modern technológiák előtt mind hozzájárult a sikerhez. Ma már ott tartunk, hogy Magyarország az ötödik generációs távközlési rendszer egyik európai központjává kíván előlépni, aminek fontos lépéseként néhány hónapja Budapest belvárosában elindították az 5G internetes szolgáltatást, a brit Vodafone és a kínai Huawei pedig közösen dolgozik az új infrastruktúra országos kiépítésén. A nyugatit követő keleti nyitás eredményeképpen Magyarországon a tavaly létrejött új munkahelyek 38 százalékát kínai, koreai és japán beruházások teremtették meg, a gigantikus erejű Bank of China pedig Budapestet választotta regionális központjának.

Ma a kormányzat már azon dolgozik, hogy az elkerülhetetlennek látszó európai lassulás ellenére a hazai fejlődés töretlenül folytatódjon. Nem véletlen ezért, hogy a miniszterelnök bejelentette, úgy látja, ma már van annyi erő a magyar gazdaságban, hogy a háromgyermekes édesanyák is egész életre szóló személyijövedelemadó-mentességet élvezzenek. A gazdasági fejlődés ugyanis nem öncélú dolog, nem azért van rá szükség, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek, és nem is önmagáért a versenyért, hanem éppen fordítva.

A gazdasági növekedés olyan eszköz, amelynek révén a növekvő állami bevételek egyre több lehetőséget kínálnak korunk legsúlyosabb járványának helyes kezelésére. A járvány neve gyermektelenség, politikailag korrekt fedőnevén: népességcsökkenés. Hogy ez miért és hogyan alakult ki éppen a világ legfejlettebb és leggazdagabb régiójában, annak okát sokan boncolgatják, de csak egyetlen kormányzat van Európában, amelyik mer és tud határozott lépéseket tenni a gyógyításra, a növekvő gyermekszám elérésére. Hogy ennek milyen távlatai vannak, abba ma még nem érdemes belegondolni, de az már ma is kimondható, hogy amennyiben sikerrel jár, és a magyarság számának csökkenését sikerül megállítani, az az egész európai civilizáció számára követhető példa lesz.

Az intenzív fejlesztés, a működő tőke idecsábítása és ezek révén egy magasabb színvonalú, versenyképes munkakultúra meghonosítása valójában egy fő célt szolgál, amiről a miniszterelnök már nemegyszer beszélt: olyan életkörülményeket teremteni, amelyek a legjobbak lesznek Európában. Nem mi leszünk a leggazdagabbak, de mi lehetünk a legboldogabbak, ha végigcsináljuk. Boldog tigrisek leszünk. Nem is rossz.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (663) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5743) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Mozaik (83) Tv fotel (65) Sport (729) Politika (1578) Irodalmi kávéház (509) Tereb (138) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Történelem (14) Vetítő (30) Jobbegyenes (2168) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>