Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
1ba21.jpg

Bencsik András: Erős mondatok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
És a friss tavaszi szél végképp elfújja majd a liberális ködöt.

Idézet az index.hu liberális bulvárportál egyik cikkéből:

„Csakugyan tehetetlen a nép a hatalom ellen? Przemysław Witkowski, a Krytyka Polityczna szerkesztője ezt írta nekem, mikor szombat reggel megkérdeztem tőle, hogyan értékeli a hajnali eseményeket: »Most először láttam a PiS politikusait rémülten, olykor sírva, erős rendőri kísérettel menekülve, hogy mentsék magukat a tömegtől, amely azt kiáltozta: szégyen, gyalázat, árulók! Erős képek, melyek valamelyest reményt adnak a PiS leváltására belátható időn belül.« És mindez nem váltotta ki más, mint hogy pár ezer ember spontán módon összegyűlt – egy másfél milliós városban, egy negyvenmilliós országban –, és egész egyszerűen követelte azt a számadást, amivel megbízott vezetői tartoznak neki. Egyszerűen nevén nevezte a szégyent és árulást, amelyet megbízott képviselőik ellenük elkövettek, akik nem értük, hanem személyes nyereségért és hamis ideálokért tékozolták el az ő életüket. Kaczyński ránézett erre az apró tömegre, és az ellenzéki képviselőkre, akik e tömeggel együtt azt követelték, a kormány számoljon el a tetteivel, és hagyjon fel népellenes politikájával – rájuk nézett, és veszélyben érezte a hatalmát. Félt, és joggal félt…”

„Apró tömeg, pár ezer ember egy negyvenmilliós országban”, akik ordítozva tüntetnek a kormány ellen, mert az törvényt alkotott a média szabályozására. Zajos utcai hisztéria Lengyelország fővárosában, ami átcsap a magyar fővárosba is, ahol a felszólalók a lengyel döntés kapcsán már Orbán Viktor leváltását követelik, mert a jó liberális internacionalista: ha Varsóban rálépnek egy liberális lábra, a pesti liberális felvisít. Majd rögtön utána fenyegetőzni kezd, és pofátlan túlzásokba esik:

„Harmincöt évvel ezelőtt 1981. december 13-án (kísérteties évforduló, amely Kaczyńskinek is sok fejtörést okoz) Jaruzelski tábornok kihirdette a hadiállapotot, és bebörtönözte vagy megölette a Szolidaritás mozgalom vezetőit és aktivistáit. Statárium, bilincs és gyilkos erőszak sem volt elég, hogy útjába álljon a népnek, amely szabad akart lenni. Hogy az események milyen fordulatot vesznek, hogy a szerveződés, a szolidaritás ismét érvényt szerezhetnek-e az igazságnak, vagy a hatalom és a nép közötti feszültség az erőszak kiéleződéséhez, esetleg a nép letargiájához és megbénulásához vezet-e majd, hogy ma kik túl optimisták és kik túl pesszimisták, mindezt még nem tudni. De hogy bízhatunk-e a népben, hogy megvan-e benne az erő, hogy szembeszálljon az állami önkénnyel, efelől kétségünk sem lehet.”

Ehhez képest a valóság az, hogy a lengyel nép túlnyomó többsége kellő felhatalmazást adott a Jog és Igazságosság pártnak, ami a Fidesz–KDNP megfelelője, hogy tegyen rendet Lengyelországban. Ez nem tetszik a liberálisoknak, akik az övékétől eltérő akaratot önkénynek, gyilkos erőszaknak nevezik. És rögvest nemzetközi tiltakozási kampányt szerveznek.

Magyarországon a liberális internacionálé André Goodfriend amerikai ügyvivő irányítása mellett megbukott. Most Lengyelországban próbálkoznak. Nem tanultak és nem felejtettek semmit. Nem érdekli őket, hogy a liberalizmus Mekkájában is vereséget szenvedtek, újra és újra nekirugaszkodnak. Tulajdonképpen érthető. Nemrég még az egész világ a lábaik előtt hevert, országok fölött uralkodtak. Nem adják fel, de hiába erőlködnek. A csillagok fordulnak, a lázadás éve közeledik. És a friss tavaszi szél végképp elfújja majd a liberális ködöt.

]]>www.demokrata.hu ]]>- Bencsik András

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Politika (1582) Tereb (146) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7667) Mozaik (83) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Heti lámpás (319) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2818) Sport (729) Gazdaság (711) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>