Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Bejelentkezett a magyar Zelenszkij

Bejelentkezett a magyar Zelenszkij

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagy Ervin lesz a következő megváltó a ballibeknél?

A Facebook az orrom alá tolta Nagy Ervin (színész?) ügyeletes agymenését, hát megszólítva érzem magam.

Azt mondja benne, ő vidéki csávó.
Ervin!
Vidéken emberek élnek, nők és férfiak. Persze csávók és romnyik is, de ők is nők és férfiak...
Nézzük tovább.

Ervin csávó azt állítja az átlag magyar értelmiségtől jobban ért a "vidék" nyelvén.
Kedves Ervin csávó!
Bemutatkozom, én egy átlag magyar értelmiségnek nevezhetem magam. Ott élek a kend által vidékieknek nevezett helyen. Mi magyarul beszélünk, nincs külön nyelvünk, amit jobban kell beszélnie bárkinek bárkinél. Érti kend? A csávón meg a romnyin kívül, amit ke' használ, (majdnem) ugyanazt a nyelvet beszéljük, mint a Budapesten szín(ész?)kedők.

De, hogy a lényegre térjünk.
Mondja, kend, lejt a pálya!
Az biztos, hogy errefelé, a vidéknek nevezett országban, nem lejt semmilyen pálya. Még a focipálya sem. (Amit látna kend, ha járna vidéken.) Egyszerűen csak ráég a gyűlölet, a hazugság, az álságosság az éppen szétesett vagy összeborult ellenzékre. Mivel, ha kimegy az ember (még a csávó is!) az utcára, és körülnéz, látja a valóságot. Ami meg még rosszabb hír a pesti ficsúroknak, hogy itt, Magyarországon nem vették el az emberek kedvét a politikától. Az jelen van minden felújított épületben, leaszfaltozott útban, elkészült kulturális otthonban, sportpályában, felújított vagy éppen újonnan készült óvodában, iskolában, családi otthonteremtési kedvezményben és adókedvezményben, meg nyugdíjemelésben...
Érti kend?
Itt ez a politika! Nem a hetvenkettedik nemi identitás keresése, a Pride szervezése, vagy a mocskolódás, a gyűlölet, amit politizálás gyanánt pesti és budai, vagy nagyvárosi ficsúrok (és csávók) tolnak reggel, éjjel meg este.

Mondja kend, agylobot kap.
Kedves vidéki nyelvet jól ismerő Ervin csávó!
Magyarország hivatkozott tájain – ahogy kend fogalmaz, vidéken –, nem szokás agylobot kapni. Sőt, megkockáztatom, senki nem is kapott még olyat, mert nem tudják, hogy mit jelent.
Viszont azt tudják, hogy miből értenek a jó nyelvérzékű, magukat csávózó ficsúrok. Ezért négyévente elmennek és leadják a szavazatukat arra a konzervatív oldalra, amelyik nem hazudik, nem gyűlölköik, és főként, nem veri át őket.
Szemben a kendhez hasonló csávókhoz, aki szívesen vállalna vidéki ankétokat is – ahogy mondja a HVG-nek –, nyilván miután elmagyarázza az ott élőknek, mit jelent az a "vidéki ankét"... :)

Csávókám, egy jótanács, ha netán Zelenszkíj-féle ambíciói lennének.
Az RTL Klub, a Klubrádió, a Hvg... , ahol a kend szekerét oly nagy elköteleződéssel tolják, azon a Magyarországon, amelynek a nyelvét állítólag ismeri, nem számítanak!


U.i.:
Nagy Ervintől csak pontosan, és szépen, ahogy a Facebook, idézett a hírfolyamomban (állítólag a HVG-ben volt):
"Én vidéki csávó vagyok, szerintem ezért talán jobban beszélem a nyelvüket, mint az átlag magyar értelmiség."
...
"Abban is bíztam, hogy máshol van a magyar nép tűréshatára, hogy a vidéki nagyvárosok lakóit minimum berzenkedéssel tölti el, hogy mennyire lejt a focipálya. De úgy tűnik, az emberek kedvét az elmúlt 30 évben annyira elvették a politikától, hogy a cinizmus és a kizárólag a saját zsebet néző szemléletmód uralkodik, és ez még nagyobb csalódottsággal tölt el."
...
"Szóval teljesen nem zárom ki az életemből sem a politikát, sem a lehetőséget, hogy magam is megszólaljak még társadalmi, közéleti kérdésekben, mert agylobot kapok az igazságtalanságok láttán."
...
"...nem zárom ki, hogy a következő választás előtt betársuljak és elkezdjem gőzerővel tolni a szekeret. A vitafórumoktól kezdve a vidéki ankétokig..."

Üdvözlet, KJ

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (6) Jobbegyenes (2345) Heti lámpás (259) Sport (729) Belföld (7) Történelem (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6154) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Gazdaság (665) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1465) Tv fotel (65) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>