Ma 2023 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Ballib klímafejtágító Budapesten

Ballib klímafejtágító Budapesten

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Nézzék meg Geri legújabb őrültségét! Nem semmi!

Ötven kiválasztottnak tartanak egész napos fejtágítót a Fővárosi Önkormányzat meghívására szeptember két hétvégéjén nyilvánosan meg nem nevezett szakértők. A résztvevők pénzt is kapnak az eseményt szervező, külföldről támogatott balliberális alapítványtól.

Tízezer budapestit hív „klímaügyi közösségi gyűlésre” a Fővárosi Önkormányzat. A külföldön több esetben már alkalmazott úgynevezett közösségi gyűlések során a szervezők által kiválasztott emberek cserélnek eszmét mindenféle ügyről, jelen esetben a balliberális körökben fetisizált klímaváltozásról.

Az elmélkedésből javaslatgyűjtemény készül a döntéshozók számára. A dolog nagyvonalú párhuzammal az esküdtszék-rendszerre emlékeztet, vagyis alapvetően laikusok szabnak irányt a választott jogalkotóknak-jogalkalmazóknak, ám ebben az esetben a „bizonyítékokat” úgynevezett szakértők tárják az összegyűltek elé. A Főváros tematikus tájékoztató oldala erről így ír: „…szakértőket és másokat fog meghallgatni, akiknek különböző nézeteik vannak arról, hogy hogyan válaszoljon Budapest a klímaváltozásra. (…) A gyűlésen való részvétel a témában való jártasságot nem igényel. Minden információt, amire szüksége van, könnyen érthető formában meg fog kapni.”

És ez az, no meg az egész körítés-lebonyolítás, ami miatt hatalmas vérvörös kérdőjel villódzik és szirénázik képzeletbeli horizontunkon egy hasonló felkiáltójel társaságában.

A levélben megszólított és a Főváros reményei szerint visszajelző tízezerből ugyanis mindössze ötven személyt választanak ki a szervezők – állítólag véletlenszerűen és reprezentatívan, deklaráltan kizárva a vezető politikusokat, a pártok alkalmazottait, a helyettes és a közigazgatási államtitkárokat, az országgyűlési képviselőket, a nemzetiségi szószólókat, az Európai Parlament tagjait, a megyei és a fővárosi, valamint a települési önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és az alpolgármestereket.

Hogy ez így demokratikus-e, arról hosszas vitát lehetne kezdeni, de még érdekesebb, hogy az ötven fő kiválogatását egy balliberális szervezet, a többek között Soros-támogatott DemNet Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány végzi. Az önmagát független civil szervezetnek nevező egylet így mutatkozik be világhálós felületén: „elkötelezettek vagyunk az egyenlőtlenségek csökkentése, a globális szolidaritás és partnerség erősítése, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, a közös felelősségvállalás, az aktív, tudatos állampolgárság, az erős civil szféra és a transzparencia mellett. (…) elemzéseket, szakpolitikai anyagokat készítünk, szakpolitikai kérdésekben együttműködünk a hazai és az európai uniós döntéshozókkal és véleményformálókkal, szemléletformáló kampányokat indítunk, ösztönözzük a tapasztalatcserét a hazai és külföldi civil szervezetek és véleményformálók között, valamint oktatási programokat valósítunk meg és tréningeket tartunk Magyarországon és a fejlődő országokban egyaránt.”

Az alapítvány hangsúlyozza a globális szemléletmódot, és azt vallja, hogy napjaink kihívásaira – a migráció, a klímaváltozás, az erőforrások kiapadása – csak globális szinten kidolgozott, helyi szinten megvalósított megoldásokkal lehet választ adni.

Vagyis, bár nevében demokráciát hirdet, a jól ismert ballib közhelyekkel házaló társaság valójában a szubszidiaritással, vagyis a döntéseknek az érintettekhez lehető legközelebbi szinten történő meghozatalának elvével ellentétesen globális döntéseket szorgalmaz, melyeket lokális szinten kötelező végrehajtani.

Ez bizony a világkormányzat szabadkőműves programjának zöld jelmezes álcázása. Nemkülönben szabadkőműves szellemiségű az alapítvány választott, egy bevándorló családban született norvégiai filmrendező és balliberális politikai aktivistától, Deeyah Khantól vett mottó: „sok időbe telik, míg a régi, mélyen gyökerező rendszerek megváltoznak, de ez nem jelenti azt, hogy pusztán az időre bízhatjuk a változás megvalósítását.”

Ezért a ballib aktivizmus is felpörög. Mivel az úgynevezett szakértők („és mások”) névsorát valamiért az átláthatóságot hirdető fővárosi vezetés nem tette közzé, okkal vélelmezhető, hogy valójában – és most visszafogottan fogalmazunk – a szeptember 12-13-i és a szeptember 26-27-i hétvégén a Főpolgármesteri Hivatal épületében vélemény-generálás történik majd, amire hivatkozva aztán Karácsonyék fontoskodhatnak – hogy milyen színvonalon és milyen szellemiség jegyében, arra következtethetünk a főváros közlekedésének szétbarmolásából és a marxista ideológusokat dicsőítő Budapesti Iskola Intézet beharangozott létrehozásából.

A mások mellett Soros-támogatott alapítvány – mely, mint a honlapján szerencsére jogszabály által kötelezve kinyilvánítja, a 2017. évi LXXVI. törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül – mindezt fejenként 40 ezer forint részvételi díjjal honorálja a kiválasztott ötven embernek, akiknek ezért vállalniuk kell, hogy mind a négy fejtágítós napot végigülik. A Főváros pedig ételt és italt szolgál fel nekik. Némileg leegyszerűsítve szimbolikusan mondhatjuk, hogy Karácsony ilyképp tercel a döntéshozást befolyásolni igyekvő, külföldről finanszírozott ballib aktivizmusnak.

Ágoston Balázs -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Heti lámpás (276) Autómánia (61) Jobbegyenes (2680) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gazdaság (689) Szépségápolás (15) Tereb (145) Életmód (1) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (529) Kultúra (6) Mondom a magamét (7091) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (34) Egészség (50) Mozi világ (440) Politika (1581) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>