Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Az MSZP felfedezte a Székelyeket

Az MSZP felfedezte a Székelyeket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mert ugye először is ki kell deríteni, hogy kik azok a székelyek.

Az MSZP úgy van a hazafiassággal, mint a baloldalisággal: a választások előtt hirtelen mindig felfedezi, hogy neki ilyenje is van. A szegfűsöknek ez már évtizedek óta rutinból megy. A liberálisoknak viszont egyelőre még tanácsadót kell fogadni a magyarsághoz. Gyurcsánynak nincsenek ilyen gondjai: az ő szemében minden csak termék.

A képen Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke látható. Egy székely zászlóval. Csak sajnálni tudom az MSZP központi apparátusának munkatársait, amikor megbízásba kapták, hogy szerezni kell egy ilyet a spontán képhez.

Mert ugye először is ki kell deríteni, hogy kik azok a székelyek. Az MSZP-nél csak okos emberek dolgozhatnak, így gondolom kapásból utánanéztek a dolognak a google-ban. Azonban az a világ minden könyörgéséért sem adott ki semmi használhatót. Akkor megpróbálták ugyanezt beírni elipszilonnal, úgy már könnyebben ment…

Ezután hívták a pártigazgatót, hogy mekkora zászló kell? Az mondta, hogy a politikai helyzet ugyan nagyot diktálna, de most kicsi a keret, így a székelységgel való szolidaritást is ehhez mérik. Közlemény lesz sok, az internet-előfizetésbe az belefér, a székely zászlóból viszont hozzák a legkisebbet.

Jó, mindez persze csak vicc. Molnár Gyula biztosan tart egy ilyet otthon, és természetesen abban sem kételkedem egy percig sem, hogy együtt dobog a szíve az erdélyiekkel.

Azt viszont kissé képmutatónak érzem, hogy pártjának valamiért csak a választások környékén jut eszébe – baloldalisága mellett – a hazafiassága.Most akár hagyhatjuk is a kettős állampolgárságról szóló népszavazást, régen volt. De valahogy, amikor elkezdték kitűzni a székely zászlókat a magyar önkormányzatokra, iskolákra, otthonokra – ők kórusban sikítottak nacionalizmust, és követeltek dupla mennyiségű uniós csillagosat.

Rémlik előttem Kunhalmi Ágnes, az MSZP mostani kampányarca is, amint a Parlament ablakából EU-kéket lobogtat. Amely hihetetlenül vagány performanszra kirendelték az egész libbal sajtót. Most meg sikerült egy mobilos képet készíteni, és felrejteni a facebookra? És ilyenkor merre rikoltozik maga Ágika? 

Apropó facebook-poszt. A székelyeket zászlójuk mellé akasztó román miniszterelnöki nyilatkozatra reagálva Szanyi kapitány megint egyénit alkotott. Idézem: „Elmebeteg nyilatkozat. 😞 Kompromisszum: egyik se lógjon! 😉” 

Hát, ez is egy érdekes megközelítés… és főleg roppant elvszerű. 

Rendben, ez még mindig több, mint amit a liberális kollegák tudnak. Ők ezt az egész Erdély-székely problematikát valami gyanús dolognak tartják. Románia már uniós tag – ami ugye az ég egy adta világon mindenre megoldás – akkor meg mire ez az egész ottani rinya? Meg politikus dolog ilyen piszlicsáré ügyeken összeveszi a szomszéddal? Különben, és egyébként is, nem ezek a székelyek provokálnak ott?

Ekkor jön a külföldi kampánytanácsadó, és ábrákon, színes-szagos grafikonokon bemutatja nekik, hogy Magyarországon magyarok szavaznak, és így nekik fontos ez a magyar dolog. Ez mindenkit kicsit meglep, de hát a szakember csak tudja, mit mond. Így gyorsan ők is elkezdenek nyilatkozatokat kiadni.

Gyurcsány Ferenc ilyesmivel nem foglalkozik. Az ő szemében minden csak termék. Tisztában van vele, hogy nincs az a határon túli magyar, aki ép ésszel rá szavazna. Akkor meg minek erőltesse magát?

Sokkal jobb üzlet kihasználni őket! Van idehaza 15-20 százaléknyi „érdekes erkölcsű” választó, aki szerint az erdélyi, kárpátaljai avagy vajdasági és felvidéki magyaroknak más dolga sincs, mint rajtuk élősködni. Gyurcsány ezeknek egy részét akarja megszerezni azzal, hogy a határon túliakat gyalázza.

Ez az ő természetes közege.

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Szépségápolás (15) Sport (729) Nagyvilág (1463) Jobbegyenes (2133) Tereb (138) Mozaik (83) Mondom a magamét (5652) Irodalmi kávéház (506) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1578) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Életmód (1) Történelem (14) Heti lámpás (255) Gazdaság (662) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>