Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Az ellenzék már másolja az amerikai mintát

Az ellenzék már másolja az amerikai mintát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kemény csaták elé nézünk! Készüljünk fel!

Donald Trump elnöksége erős nyomot fog hagyni a történelemben. Jót és rosszat is, de a végnapokat nézve utóbbi felülírja az előbbit. Az erőszak sokasodása, a társadalom polarizáció­ja, egyes társadalmi csoportok teljes cserbenhagyása logikusan oda vezet, hogy az inga egyre inkább kileng – mindkét oldalon és egyre messzebb. Ezt nem Trump okozta (bármennyire is szeretné a baloldal úgy láttatni), az ő megválasztása is ennek a folyamatnak az egyik eredménye volt.

Egyes társadalmi csoportok kirekesztése és lenézése a szélsőségek felerősödéséhez vezet a jobb- és a baloldalon is. A Tea Party mozgalom, az Occupy Wall Street, a Black Lives Matter, az Antifa, a magát szocialistának valló Bernie Sanders népszerűsége mind-mind annak jele, hogy növekszik a társadalom és a politikai elit közötti távolság. Nemcsak Donald Trump választási eredményekkel kapcsolatos ellenállása vezetett a mostani capitoliumi ostromhoz, hanem a társadalmi feszültségek sokasága is. Miközben az amerikai állampolgárok közel felének vannak aggályai a választások tisztasága miatt (köztük függetleneknek és demokratáknak is), a politikai elit és az igazságszolgáltatás a választási csalásokkal kapcsolatos vádak kivizsgálásának látszatára sem adott. A Capitolium ostroma, valamint a fennmaradó két szenátusi helyért folyó demokrata győzelem után még kisebb az esélye annak, hogy ezt vagy bármilyen más kérdést érdemben megvitassanak.

Az egyre növekvő feszültség az amerikai demokrácia leépüléséhez, a befelé forduláshoz, Amerika globális vezető szerepének elveszítéséhez vezet. Rod Dreher röviden csak így kommentálta az agancsos-állatszőrmés jelmezben szelfiző rendbontót: „A barbárok elárasztották Rómát.” Más jobboldaliak is világos nemtetszésüknek adtak hangot: ha hónapokig éljenzett a baloldal és a balos média a BLM erőszakos tüntetései­hez, a jobboldal pedig ellenezte azt, akkor a jobboldal most sem lehet az erőszak pártján.

Magyarország nem Amerika, de a botránypolitizálást előszeretettel importálja a baloldal. Mi is láthattunk kiképzett provokátorokat betörni a Fidesz székházába, elfoglalni az SZFE épületét, előre megtervezett rohamot az MTVA-ban. „K…rva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé” – mondta Bangó­né Borbély Ildikó Szél Bernadettnek. Tényleg az volt, csak nem úgy. A Hadházy Ákosok, Vadai Ágnesek, Tordai Bencék, Kunhalmi Ágnesek, Korózs Lajosok, Szabó Tímeák és Jakab Péterek bármit vállalnak tizenöt perc hírnévért és egy kis magamutogatásért: amikor éppen nem álhíreket gyártanak, akkor a földön hasalnak, lepattannak az ajtókról, sasszéznak a kórházi biztonságiakkal vagy másznak a lépcsőkorláton.

Míg Amerikában dühös tüntetők ostromolták az üléstermet és a pulpitust, idehaza az ellenzéki képviselők süllyedtek ugyanerre a szintre 2018 decemberében. Megtervezett szereposztással, bekészített eszközökkel, fizikai blokáddal és nem utolsósorban a balos sajtó támogatásával. Az ellenzék a legkevésbé sem tiszteli az Országházat, a magyar választókat vagy a ­demokráciát. Azóta sem változott érdemben a helyzet. Fekete-Győr András a napokban a minimális tisztelet és jó ízlés nélkül az Országházról „a korrupció, a hazugság és a gyűlölet házaként” írt.

Most minden baloldali hangosan elítéli Trumpot és az erőszakot. De ne legyenek illúzióink: ahogy a közös listáról és a hatalmi osztozkodásról megállapodnak, a hazai ellenzék újra elő fogja venni a provokációs eszköztárat. Így készüljünk 2022-re!

László András

A szerző külügyi tanácsadó, Fidesz Külügyi Titkárság

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7710) Életmód (1) Autómánia (61) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Jobbegyenes (2824) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Egészség (50) Belföld (11) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Politika (1582) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Gazdaság (713) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Mozaik (83) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>